Echipa de futsal CS United Galați și-a încheiat aventura europeană sâmbătă, la Almatî, în Kazakhstan. Gălățenii s-au oprit la porțile sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

După două victorii, 1-0 pe teren propriu cu Ashdod Dolphins și 6-3 în deplasare cu BTS Rekord Bielsko-Biała, CS United Galați a fost nevoită să se încline în fața uneia dintre cele mai puternice echipe din futsalul mondial, Kairat Almatî. De 16 ori campioană a Kazakhstan-ului și de două ori câștigătoare a UEFA Futsal Campions League (2012–13, 2014–15), Kairat Almatî s-a impus cu scorul de 6-1. Unul dintre golurile fostei campioane a Europei a fost reușit de internaționalul român Savio Valadares, care și-a făcut apoi timp să-i viziteze pe gălățeni la hotel.

Kairat Almatî – CS United Galați 6-1 ()
„Nur-Aman Sport and Recreation Center”, Almatî

Au marcat: Rangel 3’54’, Savio Valadares 11’17’, Fernandinho 22’48’, Edson 28’14’, Yesenamanov 33’05’,
Orazov 39’44’ / Craciun 37’38’
Arbitri: Vladimir Kadikov, Ivan Șabanov (Rusia) – Nurbol Abbassov (Kazakhstan)
Timekeeper: Einadin Idrissov (Kazakhstan)

Kairat: Higuita (Cpt) – Edson, Savio Valadares, Tursagulov, Orazov; Dudu (portar), Humberto, Rangel, Akbalikov, Yesenamanov, Favero, Gadeia, Fernandinho, Umirbaev
Antrenor: Kakà

United: Andrei Dinicuță – Burdujel (Cpt), Tacot, Crăciun, Daniel Araujo; Păduraru (portar), Neacșu (portar), Cojocaru, Arhire, Cireș, Crișan, Ignat, Petică, Matei
Antrenor-jucător: Florin Ignat

„Suntem bucuroși că am ajuns până în această fază a competiției, mai ales cu acest format, o noutate din pricina pandemiei. Am făcut tot ce a depins de noi. Chiar dacă am pierdut în fața unui colos al futsalului mondial, o echipă cu buget de milioane de euro, cred totuși că diferența înregistrată la final pe tabela de marcaj e prea mare. Am învățat multe din această primă aventură europeană din istorie. Experiența căpătată în această ediție a UEFA Futsal Champions League este una extraordinară și sunt convins că ne va fi de folos. Acum ne întoarcem la competițiile interne, Liga I și Cupa României, unde vrem să nu dezamăgim”, a spus Florin Ignat.

Iată rezultatele meciurilor din optimile de finală ale UEFA Futsal Champions League:

Aktobe – FK Dobovec 1-2
Inter Movistar Fútbol Sala – Prodexim Kherson 4-2
Barcelona – ACCS Asnières Villeneuve 92 2-1
Kairat – United Galați 6-1
MNK Olmissum – MFK KPRF Moscova 1-2
Benfica – MVFC Berettyóújfalu 5-0
Gazprom-Ugra Yugorsk – FK Vytis Futsal 3-0
Sporting CP – Era-Pack Chrudim 5-1

Programul sferturilor de finală (28-29 aprilie):

FC Barcelona – FK Dobovec
Inter Movistar Fútbol Sala – Gazprom-Ugra Yugorsk
Sporting CP – MFK KPRF Moscova
Kairat Almatî – Benfica Lisabona

Final Four-ul competiției se va desfășura în perioada 1-3 mai la „Minsk-Arena” dsin Minsk.

Articol de Adi Dobre