Liga 1 la futsal programează luni, 25 noiembrie, și marți, 26 noiembrie, meciurile etapei a IX-a. Startul rundei va fi dat luni la Odorheiu Secuiesc.

De la ora 18.00 e programat duelul dintre FK Odorheiu Secuiesc și Futsal Club Dunărea Călărași. Locul 6 în clasament, gazdele încă mai speră la un loc de play-off. Partida cu Dunărea se anunță însă una infernală, trupa lui Marian Șotârcă fiind hotărâtă să se întoarcă din Harghita cu toate punctele.

Delegația echipei Dunărea Călărași a ajuns duminică după-amiază la Odorheiu Secuiesc. Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al deținătoarei Cupei României, spune că echipa sa tratează cu maximă seriozitate confruntarea de luni seară. „Venim după un eșec pe teren propriu, 1-3 cu United Galați, pe care trebuie să-l facem uitat. Suntem gândul doar la victorie, orice alt rezultat fiind exclus. Trebuie să învingem dacă vrem să jucăm în play-off. Asta nu înseamnă că ne subestimăm adversarul. Știm ce ne așteaptă la Odorheiu Secuiesc, acolo unde se joacă futsal de calitate. Am încredere în băieții mei, în dorința lor de revanșă”, a spus Marian Șotârcă.

O oră mai târziu, de la 19.00, la Galați, se va da startul în marele derby, confruntarea dintre CS United și Imperial WET Miercurea Ciuc! „Ne întoarcem la locul faptei”, glumesc harghitenii, care în vară cucereau în premieră titlul de campioni cu un succes decisiv chiar la Galați.

De atunci, cele două rivale s-au mai întâlnit o dată, la Miercurea Ciuc, în turul actualei stagiuni. Imperial WET s-a impus clar cu scorul de 6-2, la capătul unui meci foarte spectaculos.

„Suntem pregătiți pentru marea confruntare. Echipa nu are presiunea rezultatului. Vrem, firește, să câștigăm, pentru că ne obligă blazonul de campioană și cel de lider al Ligii I. Vrem, de asemenea, să ne păstrăm invincibilitatea. Nu vom putea conta în continuare pe Deco, accidentat. Indisponibil este și Marko Pršić”, a declarat Walter Gorbe, finanțatorul campioanei Imperial WET Miercurea Ciuc.

Ciucanii sunt pe primul loc al clasamentului cu maximum de puncte, 21. Gălățenii, care au un meci mai mult disputat, sunt la trei lungimi în spatele liderului. Un succes luni ar aduce trupa lui Florin Ignat la egalitate cu Imperial WET.

„E un meci împotriva echipei campioane. Iar cu asta am spus tot! Jucătorii nu mai au nevoie de vreo motivație atunci când întâlnești un adversar de asemenea calibru. Mizez pe faptul că venim după două victorii consecutive și o dorim pe a treia. Am încredere în băieți, în forța lor de mobilizare în astfel de momente și în dorința de revanșă după eșecul din tur de la Miercurea Ciuc. Va lipsi Daniel Araujo. Nu știm încă dacă vom putea conta pe Cristian Obadă, care nu s-a antrenat cu echipa în ultimele zile din pricina unor probleme medicale”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al vicecampioanei României.

Etapa a IX-a a Ligii 1 la futsal se va încheia marți, când e programat un alt duel interesant, Autobergamo Deva – Informatica Timișoara.

Etapa a IX-a:
luni, 25 noiembrie, ora 18:00
CS United Galați – Imperial WET Miercurea Ciuc
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Futsal Club Dunărea Călărași

marți, 26 noiembrie, ora 18:00
Autobergamo Deva – Informatica Timișoara
– echipa CFF Clujana Cluj STĂ în această rundă

Clasament: 1. Imperial WET 21p; 2. United 19p; 3. Autobergamo 11p; 4. Dunărea 10p; 5. Informatica 10p; 6. Odorheiu Secuiesc 6p; 7. Clujana 0p

Articol de Adi Dobre