Meci de senzație aseară la Odorheiu Secuiesc în Liga I la futsal! Într-o sală arhiplină, într-o atmosferă demnă de Liga Campionilor, United Galați s-a impus în fața gazdelor de la Futsal Klub Odorheiu Secuiesc cu 3-2, deși echipa lui David Asandei a fost condusă la pauză cu 2-1!

În urma acestui rezultat, United Galați a revenit pe prima poziție în Liga I la futsal, acolo unde s-a mai aflat acum câteva etape. United traversează cea mai bună perioadă din istorie! „E primul sezon când suntem, acolo, sus, în fotoliul de lider”, spune David Asandei, antrenorul echipei care anul trecut termina pe locul trei și juca finala Cupei României.

28 de ocazii de gol într-un meci pierdut!

„Păcat că meciul nu a fost televizat. Lumea avea ce vedea: un pubic extraordinar de sportiv, un meci pe cinste! N-am mai văzut demult așa ceva. Stăteau oamenii și pe scările de acces, deși fiecare spectator și-a plătit biletul: 9 lei, respectiv 6 lei pentru pensionari”, a povestit David Asandei, pentru www.frf.ro.

Cu același lot de anul trecut, United Galați continuă să încânte. „Și acum mă gândesc la meciul pierdut acasă cu City’US Târgu Mureș. Am avut 28 de ocazii de gol! De când sunt eu la United, echipa asta nu a avut cifre mai bune, dar, cu toate acestea, am pierdut. Cei de la Odorhei, după meciul de aseară, mă și întrebau: Cum ați pierdut cu Mureșul?! N-am știut ce să le răspund. Am dat vina pe cifre”, a spus David Asandei.

„Niciun jucător nu fumează!”

Cu nouă victorii, un egal și doar două înfrângeri în 12 etape, United Galați e prima în Liga I. Formația de la malul Dunării se uită de sus la „granzii” Autbergamo Deva, Informatica Timișoara sau City’US Târgu Mureș. „Am păstrat lotul de anul trecut. Nu am adus niciun jucător, de aici și omogenitatea pentru care ne invidiază toată lumea! Cei mai mulți dintre băieți sunt din Galați și Brăila. Mai avem doi moldoveni și un brazilian, portarul Wellington Da Silva, un jucător extraordinar, de doar 23 de ani”, mărturisește Davi Asandei.

Tehnicianul liderului United Galați explică succesul echipei sale: „Am căutat să ținem la echipă jucători cu atitudine. Știți, la noi, la echipă, niciun jucător nu fumează! Păi cum să țină ritmul altfel?! Am încercat și cred că am reușit să schimbăm mentalitatea, să dăm băieților încredere. La Odorhei, la pauză, deși eram conduși, le-am spus că n-avem cum să pierdem și nu am pierdut! Încrederea contează enorm. Avem stabilitate, amănunt care contează foarte mult. Nu sunt salarii mari. Cu pași mici se fac lucruri mari”.

Etapa viitoare, United Galați va sta.