Dacă Autobergamo Deva a rezolvat încă din week-end, după doar două meciuri, duelul cu FK Odorheiul Secuiesc (4-1 în deplasare și 3-1 pe teren propriu), United Galați, liderul sezonului regular, a avut mari bătăi de cap în confruntarea cu Informatica Timișoara.

După 8-7 în prima confruntare de la Timișoara, care s-a decis la loviturile de departajare, United a reușit să întoarcă rezultatul și să învingă, cu scorul general de 2-1, vicecampioana sezonului trecut, Informatica.

Marți, trupa pregătită de David Asandei a reușit victoria care a dus disputa cu Informatica în meciul decisiv. După 3-2, cu un gol marcat de Adrian Lascu în ultima secundă a jocului, miercuri seară United a fost echipa mai proaspătă!

Cu 1.500 de spectatori în tribune, United s-a văzut condusă, după ce Timișoara a înscris prin brazilianul Savio, dar a revenit până la pauză prin golul lui Octavian Cireș. Același jucător a adus United în avantaj cu trei minute înainte de prelungiri. Deși a dominat finalul meciului, în care și-au trecut în cont inclusiv o bară, Informatica Timișoara nu a mai marcat. Proaspăt câștigătoare a Cupei României, echipa pregătită de Robert Lupu, care e și selecționerul României, a ratat astfel șansa eventului în acest sezon.

„A fost un meci la fel de greu ca și primul, cel de marți seară. Cred că azi diferența a fost făcută de condiția fizică a jucătorilor. Vreau să-i felicit pe băieți și să le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături, pubicului gălățean care a fost admirabil. Sunt fericit că vom juca din nou finala campionatului după șase ani. În 2011 am dat piept cu City’US Târgu Mureș, care avea cea mai bună echipă din futsalul românesc în acel moment. Am pierdut. Acum ne batem cu Autobergamo Deva, de asemenea o echipă foarte bună, cu un lot foarte valoros”, a declarat, pentru www.frf.ro, David Asandei, antrenorul echipei CS United Galați.

Finala play-off-ului Ligii I la futsal, United Galați – Autobergamo Deva, se va disputa în acest sezon, în premieră, după regula „cel mai bun din cinci meciuri”!