Liga I la futsal a programat în week-end și la începutul acestei săptămâni primele meciuri din noul sezon.

Lovitura de începere a fost dată la Vicovu de Jos, acolo unde s-a disputat în premieră un meci de Liga I. La debutul pe prima secnă a futsalului românesc, gazdele de la Bukovina au dat piept cu Informatica Timișoara, campioana țării și deținătoarea Cupei și a Supercupei. Bănățenii și-au respectat blazonul și au învins cu 10-1, într-un meci în care nu au forțat.

Scor-fluviu și la Deva, acolo unde fosta campioană a învins nou-promovata CFF Clujana Cluj-Napoca cu 14-2 și a devenit astfel primul lider al Ligii I!

FK Odorheiu Secuiesc și Futsal Poli Iași au oferit un spectacol total duminică seară în Harghita. Echipa gazdă, pregătită de Jakab Zoltan, s-a impus cu 5-4.

În primul derby din acest sezon, disputat la Galați, vicecampioana CS United a primit vizita formației Imperial WET Miercurea Ciuc, cea mai activă pe piața transferurilor în această vară. Confruntarea a fost deosebit de echilibrată. Gălățenii au început tare și au condus cu 2-0 prin reușitele internaționalului moldovean Andrian Lașcu. Ciucanii au revenit și au egalat prin golurile marcate de Florin Matei și Alvaro.

La reluare, Andrei Crăciun a adus din nou în avantaj formația pregătită de Florin Ignat, iar Andrian Lașcu a închis tabela într-un moment în care oaspeții au scos portarul. Eroul echipei United nu a încheiat jocul pe teren, Lașcu fiind eliminat pentru cel de-al doilea „galben”. Deși au avut superioritate mai bine de un minut, elevii lui Cosmin Gherman nu au mai reușit să marcheze până la final.

A fost un spectacol total, un meci frumos, apreciat de cei prezenți în număr mare la Sala Sporturilor din Galați. Cred că am meritat să câștigă, deși duelul a fost unul deosebit de echlibrat. Atitudinea jucătorilor a făcut diferența. Mă bucur pentru faptul că am început cu dreptul acest sezon”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, antrenorul echipei CS United Galați, cel care, din pricina indisponibilităților din lot, s-a văzut nevoit să joace! „Am anunțat că nu voi mai juca, dar nu am avut ce să fac. Ne lipseau câțiva jucători și a trebuit să fac ceva”, a explicat Ignat.

Iată programul etapei inaugurale:

sâmbătă, 8 septembrie
Bukovina Vicov – Informatica Timișoara 1-10 (0-6)

duminică, 9 septembrie
Autobergamo Deva – CFF Clujana Cluj-Napoca 14-2 (9-1)
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Futsal Poli Iași 5-4 (2-2)

luni, 10 septembrie
CS United Galaţi – Imperial WET Miercurea Ciuc 4-2 (2-2)

marți, 11 septembrie, ora 18:30
SCM Gloria Buzău – Futsal Club Dunărea Călărași  2-5(1-1)

Etapa viitoare, a II-a:

sâmbătă, 15 septembrie, ora 17:00
Imperial Wet Miercurea Ciuc – SCM Gloria Buzău

duminică, 16 septembrie
ora 13:00: Bukovina Vicov – Autobergamo Deva
ora 15:00: CFF Clujana Cluj – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

luni, 17 septembrie
ora 16:00: Futsal Poli Iași – CS United Galaţi
ora 18:00 Informatica Timișoara – Futsal Club Dunărea Călărași

 

Articol de Adi Dobre