Foto: Facebook United Galati

Începută sâmbătă la Miercurea Ciuc, etapa a VII-a a Ligii 1 la futsal s-a încheiat luni seară la Iași.
Runda cu numărul VIII începe marți, 6 noiembrie, când e programată prima confruntare!

Succes fără probleme pentru Imperial WET Miercurea Ciuc în jocul de pe teren propriu cu nou-promovata Bukovina Vicov. Pentru elevii lui Cosmin Gherman, confruntarea cu Bukovina a fost doar o repetiție generală înaintea dificilelor confruntări cu Autobergamo, de la Deva, și cu FK Odorheiu Secuiesc, de la Miercurea Ciuc.

În cel mai important meci al etapei, pe malul Dunării, la Galați, CS United și Informatica Timișoara au oferit un nou episod al finalelor Ligii 1 din ultimii doi ani! Vicecampioană a României în 2017 și 2018, CS United și-a confirmat forma bună din acest sezon, rămânând singura echipă neînvinsă și după duelul cu Informatica Timișoara.

La capătul unei partide în care nu i-a dat vreo șansă campioanei, United Galați s-a impus cu 3-1. Deși gălățenii au dominat partida încă din start, trecându-și în cont o sumedenie de ocazii, primii care au înscris au fost bănățenii, prin Ovsiannikov, acesta fiind și scorul pauzei.
La reluare, CS United a întors soarta partidei prin golurile marcate de Borges, Ignat și Nuno Viera.

„A fost un adevărat derby, un meci foarte bun între două echipe care joacă futsal de calitate. Nu cred că ne poate pune cineva la îndoială victoria. Am pregătit foarte bine acest meci și am jucat foarte bine. Am dominat, ne-am creazt ocazii și ne-am impus fără emoții. Vreau să-i felicit atât pe băieții mei, cât și pe fanii care ne-au fost din nou alături”, a spus, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei United, unul dintre cei mai buni oameni ai partidei.
Aceasta a fost prima înfrângere în actualul sezon pentru campioana Informatica Timișoara, care va da piept în etapa viitoare, una intermediară, cu ultima clasată, Clujana Cluj.

Antrenor demis la Autobergamo

Într-o altă partidă-derby din această etapă a VII-a, Futsal Club Dunărea Călărași a rezistat în fața fostei campioane Autobergamo Deva. Trupa pregătită de Marian Șotârcă a început fantastic meciul și conducea la pauză cu 2-0! La reluare, cei care au marcat au fost tot jucătorii de la Dunărea Călărași. Deva a scos portarul și a demarat o cursă nebună pentru egalare, care, în cele din urmă, a fost reușită. Remiza, 3-3, i-a fost însă „fatală” antrenorului spaniol Luis Fonseca Cilleros.

Autobergamo s-a despărțit de tehnicianul venit la Deva în această vară, cu puțin timp înaintea debutului în noul sezon. Alături de Luis Fonseca Cilleros, au mai părăsit echipa jucătorii Carlos Dias „Teka” si Cristian Muinos Saavedra „Chapu”.

Echipa va fi condusă în derby-ul cu Imperial WET Miercurea Ciuc de joi, 8 noiembrie, de Adrian Moț. „În zilele viitoare vă vom comunica numele antrenorului cu care vom semna precum și a transferurilor ce le vom face pentru a ne completa lotul. Obiectivul rămâne același, titlul”, anunță, într-un comunicat, conducerea clubului din Deva.

Deși la prima vedere părea un meci simplu, jocul de la Buzău a fost unul deosebit de dificil pentru FK Odorheiu Secuiesc, trupa lui Jakab Zoltan impunându-se la limită în fața nou-promovatei SCM Gloria.

Liga I, etapa a VII-a:
Imperial Wet Miercurea Ciuc – Bukovina Vicov 13-4
CS United Galaţi – Informatica Timișoara 3-1
Futsal Club Dunărea Călărași – Autobergamo Deva 3-3
SCM Gloria Buzău – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 3-4
Futsal Poli Iași – CFF Clujana Cluj 9-0

*Rezultatele meciurilor pot fi modificate prin hotărârile Comisiei de Disciplină.

*În ședința Comisiei de Etică și Disciplină a FRF din data de 20 iunie 2018 în baza art. 52.5 din RD s-a hotărât depunctarea echipei CS United Galați cu 3 puncte scăzute din noul campionat

Clasament: 1.Dunărea 16p; 2. United 16p; 3. Autobergamo 14p; 4. Informatica 14p; 5. Imperial WET 13p; 6. Odorheiu Secuiesc 13p; 7. Poli Iași 6p; 8. Gloria Buzău 6p; 9. Bukovina 0p; 10. Clujana 0p.

Etapa viitoare, a VIII-a, intermediară:
marți, 6 noiembrie, ora 18:00
CS United Galaţi – SCM Gloria Buzău

miercuri, 7 noiembrie, ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Futsal Club Dunărea Călărași

joi, 8 noiembrie
ora 18:00
Informatica Timișoara – CFF Clujana Cluj
Autobergamo Deva – Imperial Wet Miercurea Ciuc
ora 19:00
Bukovina Vicov – Futsal Poli Iași