La capătul a două partide extrem de spectaculoase și de disputate, gazdele de la KSE Târgu Secuiesc și Informatica Timișoara și-au câștigat dreptul de a lupta miercuri, de la ora 18:00, cu trofeul pe masă.

Finala va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook „Futsal Romania” și pe YouTube Futsal Romania.

„Vrem să ducem Cupa la Timișoara”

În prima confruntare de marți, Informatica Timișoara, formație pregătită de Cristian Contescu, s-a impus în fața formației Viitorul 2010 Buzău cu scorul de 7-4 (5-3). „A fost un spectacol reușit! Suntem foarte mulțumiți de joc și de rezultat. Viitorul ne-a dat mult de furcă, dar adevărul e că și noi ne-am făcut meciul greu la un moment dat. Am condus cu 3-0, apoi am făcut șase greșeli, ei au marcat, apoi s-au apropiat la un gol. Ne-am revenit însă și ne-am impus. Calificarea în finala Cupei României înseamnă mult pentru noi. Faptul că echipa mare a cucerit trofeul săptămâna trecută ne-a dat mult curaj. Sperăm să mai ducem un trofeu la Timișoara”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Chirițescu, directorul sportiv al echipei Informatica Timișoara.

Fără căpitanul Gall în finală

A doua semifinală, care a opus formația gazdă a turneului, KSE Târgu Secuiesc, și revelația Internazionale Traian Vaslui, a fost de un dramatism rar. Oaspeții au făcut o primă repriză excelentă și conduceau la pauză cu 6-4! Ajutați de un public de nota 10, juniorii antrenorului Jozsef Gazda au reușit să întoarcă rezultatul și să se impună cu 11-9! Tehnicianul grupării din Târgu Secuiesc nu va putea conta însă în finală pe serviciile celui mai bun jucător al său, căpitanul Attila Gall, care a fost eliminat după o altercație cu un jucător de la Internazionale Traian Vaslui.

„O finală se câștigă, nu se joacă!”

„Pentru noi, pentru echipă, pentru oraș, faptul că vom juca finala Cupei României reprezintă o onoare. E o satisfacție extraordinară după un an greu, în care cei mai mulți dintre acești copii au dus greul și în Liga I. Mă bucur pentru suporterii noștri, care, în ciuda rezultatelor mai puțin bune din campionat, ne-au susținut în permanență, la fiecare meci. Meritau o asemenea bucurie. La finalul jocului de azi, cu Vasluiul, copiii din tribune au invadat terenul! E, repet, o bucurie foarte mare. Meciul nu a fost ușor. Chiar dacă am fost conduși la pauză, n-am jucat rău. Au fost însă câteva greșeli individuale ce au contat. Acum, ne așteaptă o finală. Le-am spus jucătorilor: «O finală se câștigă, nu se joacă!»”, a declarat, pentru www.frf.ro, Jozsef Gazda, antrenorul echipei KSE Târgu Secuiesc. „Suntem mulțumiți pentru performanța realizată. E un pas înainte pentru continuitatea futsalului la Târgu Secuiesc, unde această disciplină e foarte iubită”, a punctat și Lajos Rancz, președintele de la KSE.