Iaşul are viitorul asigurat la fotbal în sală. Echipa de seniori a CSMS Iaşi este calificată în Final Four-ul Cupei României şi e la un pas de play-off-ul Ligii I, iar cea de tineret se află pe primul loc în campionatul Under 19, după opt etape.

Sâmbătă, în cadrul etapei a 8-a a Seriei I a Campionatului Naţional de futsal Under 19, CSMS Iaşi a învins clar formaţia Bukovina Vicov cu scorul de 11-4 (3-1). Pentru echipa ieşeană antrenată de prof. Florin Nichifor au marcat: Movilă – 2 goluri, Mircia – 2, Amarandei – 1, Creţu – 2, Iacob – 1, Leonte – 1, Hârceag – 2. Dintre marcatori, Creţu, Iacob şi Leonte au reuşit să înscrie chiar la debutul în campionat.
Tânăra şi talentata echipă ieşeană are în componenţă următorul lot de jucători: Dragoş Călin – Robert Mircia, Cosmin Stan, Vlad Movilă, Sebastian Amarandei, Andrei Dumitraşcu, Ilieş Grigoraş, Teodor Hârceag, Andrei Creţu, Ştefan Iacob, Leonard Leonte, Gabriel Mihuleac, Alexandru Panaite. Interesant este faptul că Ilieş Grigoraş este fiul portarului de la echipa mare, Ioan Grigoraş.

Rampă de lansare spre echipa mare

Antrenorul Florin Nichifor a declarat că obiectivul acestei echipe de juniori este de a creşte copii pentru echipa mare de futsal.
“Această competiţie Under 19 este foarte utilă pentru copii, pot face pasul mai uşor spre echipa mare de futsal. Acesta este şi obiectivul nostru, să propulsăm jucători spre echipa mare. Este primul an cu serie şi în zona Moldovei şi este un lucru bun că aceşti tineri au şansa de a juca în campionat. Se joacă tur-retur de două ori, 12 etape, un sistem care ne permite să avem mai multe meciuri. Copiii sunt de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi şi de la alte licee”, a declarat prof. Florin Nichifor.

Într-un alt joc al rundei, Ceahlăul Piatra Neamţ a învins cu scorul de 6-4 pe Sănătatea Darabani. În etapa următoare, a 9-a, CSMS Iaşi va juca în deplasare cu echipa de pe locul secund, Sănătatea Darabani, în derby-ul seriei, în timp ce Bukovina Vicov va juca pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamţ. La finalul sezonului regulat, primele două clasate vor promova la turneul final Final Four.

Clasament Seria I
1. CSMS Iaşi                  8    5 0 3   44-31    15p
2. Sănătatea Darabani 8    4 1 3   40-48    13p
3. Bukovina Vicov        8    3 1 4    37-41    10p
4. Ceahlăul P. Neamţ   8    3 0 5    36-43      9p

NARCIS POHOAŢĂ (IAŞI)