După disputarea meciurilor din sferturile de finală au mai rămas în cursa pentru trofeu patru echipe. În careul de ași al Cupei României rezervată juniorior sub 19 ani s-au calificat: Internazionale Traian Vaslui, Viitorul 2010 Buzău, C.S. KSE Târgu Secuiesc și Informatica Timișoara.

Iată rezultatele înregistrate luni:

Internazionale Traian Vaslui – Colțea 1920 Brașov 9-8 (3-3; 6-6)
– învingătoarea a fost decisă la loviturile de departajare
CSM Politehnica Iași – Viitorul 2010 Buzău 1-6 (1-3)
C.S. KSE Târgu Secuiesc – Muncitorul Reșița 2-1 (1-1)
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Informatica Timișoara 4-6 (2-2)

Marți se dispută semifinalele competiției după următorul program:

Informatica Timișoara – Viitorul 2010 Buzău, ora 17:00
C.S. KSE Târgu Secuiesc – Internazionale Traian Vaslui, ora 19:00

Finala e programată pentru miercuri, de la ora 18:00, şi va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook „Futsal Romania” și pe YouTube Futsal Romania.

Performera Final Eight-ului Cupei României e, fără îndoială, Internazionale Traian Vaslui, echipă fondată în toamna anului trecut! „Ne-am înființat în septembrie 2016! În doar câteva luni am adus echipa în primele patru la Cupa României, ceea ce pentru noi e o mândrie, o mare performanță”, a declarat, pentru www.frf.ro, Bogdan Gheorghiță, managerul grupării din Vaslui.

„A fost un meci greu, cel mai disputat de la acest turneu final. Am condus în timpul jocului de cinci ori, dar ne-am impus abia la loviturile de departajare! În plus, în timpul jocului am ratat trei lovituri de la 10 metri! Prin același jucător, Sebastian Târțârău! Copilul a marcat însă de trei ori și e motorul echipei, sufletul ei, nu avem ce să-i reproșăm. Avem în echipă doar un băiat din Bârlad, în rest din Vaslui și din împrejurimi. Victoria asta ne-a dat curaj. Vre să înființăm un campionat județean de futsal, pentru că oamenii sunt receptivi la această disciplină extrem de spectaculoasă”, a mai spus Bogdan Gheorghiță.

Internazionale Traian Vaslui, pregătită de Remus Mustățea, „principal”, și Florin Bădiț, „secund”, are însă o misiune aproape imposibilă în semifinale, unde va da piept cu gazda competiției, KSE Târgu Secuiesc, trupă cu jucători căliți în meciurile din Liga I!

Și victoria echipei Viitorul 2010 Buzău, 6-1 cu Politehnica Iași, poate fi considerată o surpriză. „Am învins campioana de anul trecut. Avem o echipă competitivă și am venit aici, la Târgu Secuiesc, cu gânduri mari”, a spus, pentru www.frf.ro, Cristi Lupu, managerul buzoienilor.

Toți participanții au lăudat organizarea turneului final al Cupei României și au avut doar cuvinte de laudă la adresa gazdelor. „Futsalul e foarte iubit aici. E un cult pentru futsal la Târgu Secuiesc. Dincolo de organizare, am rămas surprins să constat că toți spectatorii au ținut să-și plătească biletul, în valoare de cinci lei”, a spus Cristi Lupu, reprezentantul echipei Viitorul 2010 Buzău.