Muncitorul a cedat cu 0-6 la Sala Polivalentă, în fața unei echipe mult mai puternice și mai bine organizate. Echipa reșițeană a fost o pradă ușoară pentru oaspeții din Timișoara, conduși de pe margine de reșițeanul Robert Lupu. Informatica a deschis scorul în minutul 3, prin Slobodan Janjic, pentru ca reșițeanul Vali Ilaș să ducă scorul la 2-0 în minutul 8. La vestiare, s-a intrat însă cu avantaj de trei goluri de partea Timișoarei, după reușita lui Milos Simic, din minutul 19.

Repriza secundă s-a desfășurat după același scenariu, cu Timișoara mult mai prezentă în joc și cu o echipă a Reșiței mult prea timidă și lipsită de imaginație pentru un meci pe teren propriu. Astfel, golurile au curs tot în poarta gazdelor. Savio Valadares a dus scorul la 4-0 în minutul 23, a venit apoi rândul lui Vali Ilaș să puncteze din nou, în minutul 33, pentru ca în minutul 38, Milos Simic să realizeze și el „dubla” și să stabilească scorul final: Muncitorul Reșița – Informatica Timișoara 0-6 (0-3).

De precizat că la reșițeni nu a putut evolua Adrian Moț, fotbalistul având piciorul în ghips după o accidentare, iar alți jucători ai gazdelor au intrat pe teren nerefăcuți complet. Absențe au fost și în tabăra oaspeților, însă chiar și așa diferența a fost evidentă.

Ion Roman: „Atât am putut în fața unei echipe puternice”

„Concluzia mea este aceea că la acest meci atât am putut în fața unei echipe puternice, cred că cea mai puternică echipă luată individual. La acest joc noi nu am contat aproape deloc, nu-mi pot explica lipsa de motivație și de agresivitate a jucătorilor. Înainte de această partidă i-am analizat pe cei de la Timișoara, știam cum joacă, dar din păcate golurile pe care le-am luat au fost primite în urma fazelor pe care noi le-am studiat. Ne pare rău că nu reușim să jucăm constant două sau trei partide, nu putem să legăm o serie de câteva meciuri bune. Era dificil să câștigăm această partidă, dar totuși noi am sperat. Pănă la urmă, Timișoara s-a dovedit a fi o echipă foarte bună”, a declarat Ion Roman, antrenorul echipei Muncitorul Reșița.

Robert Lupu: „A fost un meci bun pentru noi”

Selecționerul echipei naționale de futsal a României, totodată antrenor și jucător al Informaticii Timișoara, reșițeanul Robert Lupu, a declarat după victoria categorică în fața Muncitorului: „A fost un meci bun pentru noi, mi-aș fi dorit ca Reșița să fi avut tot lotul valid pentru acest joc, deoarece urmează pentru noi un meci dificil la Deva și aș fi vrut ca jucătorii mei să aibă un meci așa cum știu eu că este împotriva Muncitorului și anume unul greu. Consider că Reșița a jucat bine, în ciuda problemelor pe care le au, au avut o prestație bună, în schimb noi avem o echipă în care s-au făcut investiții destul de mari. Suntem o echipă care avem un alt obiectiv decât al Muncitorului și cred că era normal ca noi să câștigăm acest meci. Obiectivele noastre sunt cupa și campionatul și sperăm să reușim să ni le îndeplinim. Printre jucătorii Reșiței care ar putea juca pentru echipa națională, eu consider că ar merita Florin Bârcean. Este un jucător foarte bun și cred că dacă ar fi profesionist, pentru că, după cum știm, el este un jucător care muncește și în afara terenului, ar avea șanse să fie unul dintre jucătorii primei reprezentative. Mă bucur de prestațiile lui, îl urmăresc și cred că el este principalul favorit de la Reșița care ar putea fi convocat”.

Partida Muncitorul Reșița – Informatica Timișoara a fost arbitrată de Daniel Anca (Deva) și Constantin Daniel Popescu (Țicleni). Rezervă: Eduard Kovacs (Deva). Observator: Ion Săvulea (Târgu Jiu).

Muncitorul Reșița: Copocean, Doană, Bârcean, Iago, Mitru, Sturzu, Takacs, Păvan, Mihuțescu, Fedor, Popescu.
Informatica Timișoara: Giurcanu, Rakic, Rajcevic, Simic, S. Janjic, Koivunaki, Lungu, Marques, Valadares, Ivașcu, Apostol, Ilaș, F. Matei, R. Lupu.

Programul celorlalte meciuri ale etapei este:

Sâmbătă 12 noiembrie, ora 18:00
Autobergamo Deva – Spicom Sfântu Gheorghe

Duminică 13 noiembrie, ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – KSE Târgu Secuiesc
CS United Galaţi – CS City’us Târgu Mureş

Luni 14 noiembrie, ora 19:30
Dunărea 2005 Călăraşi – CSM Politehnica Iaşi
CFF Clujana Cluj stă