Futsalul românesc se întoarce la Liga I, după ce, în urmă cu mai puțin de o săptămâna, la Călărași, și-a desemnat câștigătoarea Cupei României.

Cele două formații care au jucat cu trofeul pe masă duminică seară la Sala Polivalentă „Ion C. Neagu” din Călărași, CS United și Futsal Dunărea, se confruntă și în ultima etapă a sezonului regular! United Galați, gazdă de această dată, își poate lua revanșa în fața echipei Dunărea după eșecul din finala Cupei României, când au cedat cu 1-2.

Trebuie să ne revenim după un meci, finala Cupei României, pe care ar fi trebuit să-l câștigăm lejer, dar pe care, din păcate, l-am pierdut. Partida din această ultimă etapă trebuie câștigată pentru că e una foarte importantă. Una e să pornești în play-off cu trei puncte, alta e să pornești cu un singur punct”, a spus, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Teoretic, clasamentul la vârf al Ligii I poate suferi modificări importante, dar e greu de crezut că liderul Imperial WET Miercurea Ciuc, echipă aflată într-o formă foarte bună, va pierde la Odorheiu Secuiesc în fața unei formații de care a dispus în tur cu 8-4.

În play-off, primele șase clasate la finalul sezonului regular vor fi repartizate în două grupe. Din prima grupă vor face parte echipele care încheie sezonul pe locurile 1, 4 și 5. În cea de-a doua grupă se vor regăsi echipele de pe locurile 2, 3 și 6.

Locurile 1 și 2 vor intra în play-off cu câte trei puncte fiecare, locurile 4 și 3 cu câte unul, în timp ce locurile 6, respectiv 5 nu vor avea niciun punct. Play-off-ul se va disputa în sistem campionat, fiecare cu fiecare. Câștigătoarele celor două grupe se vor întâlni în marea finală a Ligii I, campioana națională urmând a fi desemnată după regula „cel mai bun din cinci meciuri”.

Etapa a 18-a, ultima din sezonul regular (23 martie):

sâmbătă,  23 martie
ora 16.30: Informatica Timișoara – SCM Gloria Buzău

duminică, 24 martie
ora 16.00: Bukovina Vicov – CFF Clujana Cluj
ora 18.00: Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Imperial WET Miercurea Ciuc

luni, 25 martie, ora 18.00
CS United Galaţi – Futsal Club Dunărea Călărași

– programat inițial pentru sâmbătă, 23 martie, de la ora 18.00, meciul Autobergamo Deva – Futsal Poli Iași nu se va mai disputa, gruparea moldoveană anunțând în timp regulamentar că nu poate efectua deplasarea la Deva.

Clasament: 1. Imperial 40p; 2. United 40p; 3. Deva 39p; 4. Dunărea 33p; 5. Informatica 28p; 6. Odorheiu Secuiesc 27p; 7. Poli 16p; 8. Gloria 13p; 9. Bukovina 3p; 10. Clujana 4p

Liga a II-a: Liderul CSM Târgu Mureș dispută „restanța” cu Inter Gheorgheni

Tot în acest week-end, Liga a II-a programează meciurile etapei a 15-a. Inter Gheorgheni și liderul CSM Târgu Mureș au profitat de faptul că nu joacă în această rundă și vor disputa meciul-restanță din etapa precedentă, atunci când mureșenii au fost prezenți la Final Four-ul Cupei României de la Călărași.

În ciuda locurilor din clasament, nu ne așteaptă o partidă ușoară la Gheorgheni. Trebuie să fim atenți, să tratăm cu respect adversarul și cu seriozitate meciul. În tur, pe teren propriu, i-am învins pe cei de la Gheorgheni cu 12-1, dar ne-am întâlnit și în iarnă, la turneul organizat de AS Inter. Atunci am condus cu 4-0, dar gruparea din Gheorgheni a reușit să egaleze! În cele din urmă am mai marcat un gol și am câștigat. Trebuie să adunăm puncte pentru a încheia matematic, cât mai repede, lupta pentru promovarea în Liga I. Final Four-ul Cupei României a rămas în urmă, dar a rămas ca o amintire foarte frumoasă. Ne-am oprit în semifinale, după un 1-2 dramatic în fața echipei CS United Galați, vicecampioana României. S-a acumulat oboseală după Cupa României de la Călărași, dar sper să ne descurcăm. În plus, va lipsi și Robert Crișan, aflat în cantonament la naționla U19, care va participa săptămâna viitoare la calificările pentru Campionatul European din acest an, primul din istorie la această categorie de vârstă”, a declarat, pentru www.frf.ro, Lucian Nicușan, antrenorul echipei CSM Târgu Mureș.

Programul etapei a 15-a:

sâmbătă, 23 martie, ora 17:15
Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – Fortius Buzău

duminică, 24 martie, ora 18:00
13:00: AS Inter Gheorgheni – CSM Târgu Mureș
18:00: KSE Târgu Secuiesc – United 2 Galați (restanță din etapa a 14-a)

luni, 25 martie, ora 18:30
Pro-Tineret Sighișoara – Kereszthegy Remetea

echipa AS Inter Gheorgheni stă în această rundă

– partida CSM Târgu Mureș – Pro Academy Fălticeni nu se va disputa, echipa Pro Academy Fălticeni s-a retras din campionat

Clasament: 1.CSM Târgu Mureș 27p; 2. KSE Târgu Secuiesc 19p; 3. Fortius Buzău 18p; 4. United 2 Galați 18p; 5. Kereszthegy Remetea 16p; 6. Futsal Ceahlaul 12p; 7. AS Inter Gheorgheni 7p; 8. Pro-Tineret Sighisoara 4p

ARTICOL DE ADI DOBRE