Au mai rămas doar două săptămâni până la debutul în UEFA Futsal Cup al campioanei României City’US Târgu Mureş. Fără opt dintre cei mai buni jucători cu care a cucerit titlul sezonul trecut, City’US are o misiune grea în Grupa a 6-a a Main Round-ului Ligii Campionilor la futsal.

Cu toate acestea, Cosmin Gherman, tehnicianul mureşenilor, aflat la prima experienţă în UEFA Futsal Cup din postura de antrenor, e optimist şi spune că City’US nu are decât de câştigat din această "experienţă"! Campioana României va juca meciurile din Grupa a 6-a la Chrudim, în Cehia. Adversarele vor fi, în ordine, APOEL Nicosia, Pinerola Bratislava şi EP Chrudim.

Din cele şase grupe ale Main Round-ului UEFA Futsal Cup merg mai departe, în Elite Round, primele două clasate. În această fază a competiţiei sunt deja calificate, din oficiu, formaţiile Inter FS, Dinamo Moscova, Kairat Almaty şi Ugra Yugorsk, ultima fiind deţinătoarea trofeului.

"Avem doar de câştigat"

– Pregătit de Liga Campionilor?
– Cu siguranţă! Muncim de două luni, ne-am făcut lecţiile pentru Liga Campionilor! Au mai rămas doar câteva zile până la debutul în UEFA Futsal Cup, unde, datorită rezultatelor din anii trecuţi şi a respectului de care ne bucurăm, am fost înscrişi din nou direct în Main Round. Aşteaptăm cu nerăbdare meciurile de la Chrudim. Ca antrenor, sunt la debut. Am însă, ca jucător, multe participări în Liga Campionilor, care e, am mai spus asta, o altă lume. Acolo e futsalul cel mai bun!

– Cum îi simţiţi pe jucători?
– Toţi sunt încrezători, optimişti. Am pierdut şapte jucători în această vară. Am mai pierdut unul acum, în campionat. Cesar s-a accidentat grav şi va lipsi ceva vreme. Avem şapte oameni sub 21 de ani în lot, adică jumătate. Le-am spus tuturor că nu avem decât de câştigat în urma participării în Liga Campionilor. Băieţii îşi văd de treabă, cresc de la meci la meci.

"Să ne bucurăm de aceşti băieţi tineri"

– Ce ştiţi despre adversari?
– Pe Chrudim o ştim bine. Am mai jucat împotriva ei. Campioana Cehiei e favorită la primul loc în grupa noastră, mai ales că e şi gazdă. Pe celelalte două adversare le-am văzut pe DVD. Sunt adversari puternici, nu oricine ajunge aici.

– Aveţi vreun obiectiv?
– Să creştem! Acesta e cel mai important obiectiv. Nu ne-am pus în cap anul acesta nici titlul, nici Liga Campionilor. Vrem doar să creştem. Vreau ca peste doar câţiva ani să ne bucurăm de aceşti băieţi tineri. Sunt băieţi de aici, din Târgu Mureş. Mulţi au jucat la U19, dar nu au experienţă. UEFA Futsal Cup le va schimba mentalitatea, se vor întoarce mai "bogaţi".

"Va fi foarte greu"

– Veţi mai juca?!
– Nu! Gata, am terminat. Din punctul meu de vedere, nu poţi face două lucruri în acelaşi timp, adică să şi joci să şi antrenezi. Te păcăleşti. Am experienţa din sezonul trecut. Norocul meu s-a numit Lucian Nicuşan, colaboratorul meu.

– Poate trece City’US în Elite Round?
– Va fi foarte greu. Dacă aveam echipa de anul trecut, defilam în această grupă!