City’US Târgu Mureş va participa şi la ediţia viitoare, 2016 – 2017, a UEFA Futsal Cup, Liga Campionilor Europeni la futsal. Campioana României, aflată la a şasea prezenţă în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, va juca direct în Main Round, turul premergător Elite Round, informează site-ul grupării ardelene.

Prima fază a competiției se va desfășura în perioada 16-21 august. City’US Târgu Mureş va juca partidele din Main Round între 11 și 16 octombrie. Echipa pregătită de tandemul Cosmin Gherman – Lucian Nicuşan se regăseşte astfel printre cele mai bune 16 formații de pe continent, calificate direct în faza a doua a competiției, într-o companie selectă: Sporting Lisabona (Portugalia), Araz Naxcivan (Azerbaidjan), Ekonomac Kragujevac (Serbia), ERA-Pack Chrudim (Cehia), ETO Gyor (Ungaria), Nikars Riga (Letonia), LSM Lida (Belarus), Zelezarec Skopje (Macedonia), Halle-Goik (Olanda), Grand-Pro Varna (Bulgaria), Kremlin Bicetre (Franța), Energya Lvov (Ucraina), Pinerola Bratislava (Slovacia), Real Rieti (Italia), Nacional Zagreb (Croația).

Patru echipe sunt calificate direct în Elite Round: Kairat Almaty (Kazakhstan), Inter Movistar (Spania), Dinamo Moscova și Ugra Yugorsk (ambele din Rusia, ultima, deținătoarea trofeului).

În turul preliminar se vor întrece 32 de formații, astfel că la startul ediției din acest an vor fi prezente 52 de echipe, din 51 de asociații, un nou record al competiției.

Tragerea la sorți pentru turul preliminar și Main Round va avea loc în 7 iulie, la Nyon, mai scrie site-ul echipei City’US Târgu Mureş.

UEFA a stabilit și cele 6 formații care vor organiza grupele din Main Round, City’us urmând să joace într-una din următoarele locații:

– Real Rieti
– SK Energia Lviv
– FC Grand Pro Varna
– KMF Zelezarec Skopje
– FK EP Chrudim
– KMF Ekonomac Kragujevac

Turul 2, Main Round, se va desfășura în perioada 11-16 octombrie 2016.

"UEFA Futsal Cup e altceva! Se joacă la alt nivel, se joacă futsal de cea mai bună calitate. Nu avem decât de câştigat în urma unor asemenea experienţe. Obiectivul? E în funcţie de lotul pe care îl vom avea la dispoziţie. Deocamdată băieţii sunt în vacanţă. Nu ştiu exact pe ce jucători vom putea conta sezonul viitor", a declarat, pentru www.frf.ro, Cosmin Gherman, antrenorul-jucător al mureşenilor.

Gherman, care a evoluat cu Deva şi cu Târgu Mureş în Elite round-ul UEFA Futsal Cup, spune că City’US are nevoie şi de şansă la tragerea la sorţi: "Ghinionul s-a ţinut mai mereu scai de noi! Să sperăm că de data asta vom fi mai norocoşi".

În această lună, Cosmin Gherman va susţine examenul pentru licenţa UEFA Futsal B, obligatorie pentru antrenorii din Liga I.