Foto: UEFA via Sportsfile

Sezonul 2023-2024 al UEFA Futsal Champions a ajuns la final! Astăzi, duminică, 5 mai, formațiile spaniole Barcelona și Palma vor lupta cu cel mai important trofeu pe masă!

Super-confruntarea dintre Barcelona și Palma este de la ora 20:00 la digisport.ro și Prima Sport 4.

Semifinalele de vineri ale Final Four-ului UEFA Champions League, turneu găzduit de superba sală „Karen Demirchyan Sports and Concerts Complex” din Erevan, Armenia, au reprezentat un spectacol total!

Este doar pentru a doua oară în cele 23 de ediții ale UEFA Futsal Champions League când o națiune furnizează ambele finaliste!

Cele două echipe spaniole, Palma și Barcelona au câștigat vineri semifinale palpitante împotriva adversarelor din Portugalia, Benfica Lisabona și Sporting Lisabona.

Deși i-au lipsit câțiva jucători importanți – suspendați sau accidentați, Palma, deținătorea trofeului, a avut o revenire dramatică după ce a fost condusă cu 1-0, 3-1 și 4-2! A fost egalitate, 4-4, inclusiv după cele două reprize de prelungiri, Palma impunându-se la loviturile de departajare.

Barça a învins Sporting cu 5-4 într-un joc în care nicio echipă nu a condus vreodată cu mai mult de un gol!

Sergio Lozano, căpitan Barça: “Mai presus de toate, este o plăcere să fiu aici. Ne confruntăm cu actualii campioni și va fi un meci între ultimii doi campioni. Va fi o bătălie. Palma este o echipă dură, care joacă foarte bine, are doi portari grozavi. Au schimbat mulți jucători față de sezonul trecut, dar au reușit totuși să ajungă în finală, performanță pentru care merită felicitări. Merităm să fim în această finală pentru că am întâmpinat multe probleme cu accidentările pe tot parcursul sezonului și nu am încetat să credem.”

Carlos Barrón, căpitan Palma: „Lozano este mai mult un prieten decât un rival! A depășit multe accidentări și este din nou aici, ceea ce spune multe despre forța lui. Merită să joace această finală pentru că este un jucător grozav și arată asta încă o dată. Suntem pregătiți dacă finala va merge la penalty-uri, dar bineînțeles că vrem să evităm asta și să câștigăm. Am jucat foarte bine împotriva celor de la Benfica. Ne-am arătat curajul și calitatea, dar acum avem nevoie de mai mult de același lucru împotriva unui adversar dur precum Barça.”

După ce și-a atins apogeul la momentul potrivit într-un sezon anterior devastat de accidentări, Barça, echipă pregătită de Jesus Velasco, poate deveni al doilea club care devine de cinci ori campionă a Europei, după compatrioții de la Inter FS. Catalanii sunt în fruntea clasamentului spaniol, Palma fiind doar în primele opt echipe care vor lua parte la play-off. Palma, pregătită de Antonio Vadillo, a învins-o pe Barça cu 5-4 în septembrie, dar în două întâlniri din martie, blaugrana s-a impus cu 1-0 în ligă și la penalty-uri în semifinalele Cupei Spaniei în drumul spre victoria de la Cartagena.

De la ora 16:00 este programată finala mică, Sporting – Benfica.

Finala UEFA Futsal Champions League

  • Barça – Palma, „Karen Demirchyan Sports and Concerts Complex”, Erevan

Arbitri: Nikola Jelić (Croația), Nicola Manzione (Italia); Ondřej Černý (Cehia)

Timekeeper: Dejan Veselič (Slovenia)

Observator arbitri: Perry Gautier (Belgia)

Delegat UEFA: Hans Schelling (Țările de Jos)

Articol de Adi Dobre