Echipa Imperial WET Miercurea Ciuc va continua sezonul viitor tot în Liga a II-a, deşi reuşise promovarea pe prima scenă a futsalului românesc. Gruparea harghiteană a avut un sezon de vis, uimind prin linia de clasament de la finalul campionatului: 20 de victorii în 20 de partide!

"Am luat decizia de o ne înscrie în continuare la Liga a II-a din mai multe motive. Primul e, fireşte, de ordin financiar. Anul trecut am cheltuit, din banii mei, aproximativ 50.000 de euro. Am mai spus, a meritat, pentru că am avut satisfacţii uriaşe. La Liga I e însă mult mai greu, iar efortul financiar e mare. Apoi, mai e ceva. Dacă Imperial WET ar fi jucat în Liga I, n-aş fi conceput alt obiectiv decât titlul, ceea ce, să recunoaştem, e greu de atins", a explicat, pentru www.frf.ro, Walter Gorbe, patronul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc.

"Opriţi de arbitri" la Budapesta

Walter Gorbe continuă să investească la Imperial WET şi spune că, într-o zi, echipa sa se va lupta pentru titlul de campioană a României. Până atunci, jucătorii de la Imperial se pregătesc pentru noul sezon al Ligii a II-a, care va demara în ultima decadă a acestei luni.

Pe lângă antrenamentele şi jocurile de verificare de la Miercurea Ciuc şi din împrejurimi, Imperial WET merge în străinătate pentru a onora invitaţiile la diverse turnee. Săptămâna trecută, ciucanii au fost prezenţi la Budapesta, unde au participat la un puternic turneu. "Am depăşit faza grupelor, apoi am fost opriţi de arbitri", spune Walter Gorbe.

Cu avionul la Regensburg

Sâmbătă dimineaţă, Imperial WET pleacă în Germania. Cu avionul, ca o echipă mare! Gruparea din "capitala" judeţului Harghita a fost invitată de nemţii de la Jahn Regensburg la un turneu devenit deja tradiţional.

"Încă de anul trecut le-am scris celor de la Jahn Regensburg pentru a juca un meci amical în compania lor. În primăvara aceasta, nemţii ne-au răspuns că suntem invitaţi la turneul pe care îl organizează an de an. Vor fi trei echipe din Liga Regională şi patru din Liga Bavariei. Plus noi, Imperial WET", ne-a povestit Walter Gorbe.

Patronul echipei din Miercurea Ciuc e de părere că viitorul sezon al Ligii a II-a va fi mult mai disputat decât cel anterior. În acest sens, Walter Gorbe vrea să îşi întărească echipa până la startul noului sezon.