Sala Polivalentă din Focșani găzduiește duminică, 19 septembrie, confruntarea dintre Sportul Ciorăști și Autobergamo Deva. Programată de la ora 15.00, partida va conta pentru etapa cu numărul III a Ligii I la futsal.

Micuța echipă din comuna vrânceană Ciorăști a debutat cu stângul în Liga I, 5-7 cu FK Odorheiu Secuiesc în prima rundă, meci jucat tot la Focșani, dar prestația echipei a fost lăudată de toată lumea, inclusiv de adversari. La Focșani sosește în această rundă un alt nume greu al Ligii I, Autobergamo Deva.

Jucătorii echipei Sportul Ciorăști sunt hotărâți să facă din nou un joc foarte bun. „Sunt încrezător că băieții noștri vor face din nou un joc bun așa cum au făcut și împotriva celor de la FK Odorheiu Secuiesc, iar de această dată rezultatul va fi unul pozitiv. Avem emoții, e aboslut normal să avem, dar sunt emoții benefice, pentru că ne dorim să câștigăm, să lăsăm o impresie bună”, a spus George Ioniță, managerul echipei Sportul Ciorăști.

Ovidiu Tudose, „secundul” lui George Ioniță, fost jucător la CS United Galați și unul dintre cei care au pus umărul la promovarea echipei Sportul Ciorăști, e și el optimist: „Va fi un meci frumos, de asta sunt singur. Pentru noi această partidă reprezintă o sărbătoare, pentru că întâlnim o echipă de mare tradiție, cu jucători de mare valoare. Din postura de nou-promovată, pentru prima oară pe prima scenă a futsalului românesc, echipa noastră nu are ce pierde, ci doar de câștigat. Vom da totul pentru a răsturna calculele hârtiei. E clar, pornim cu șansa a doua în această confruntare. Suntem o echipă fără experiență, doar câțiva dintre jucători au mai evoluat în Liga I, dar vom face totul pentru a încheia cu fruntea sus și această partidă”.

Autobergamo Deva a debutat în noul sezon la începutul acestei săptămâni, pe teren propriu, cu o remiză, 2-2 cu CS United Galați. Echipa pregătită de Victor Acosta Garcia, cu un lot numeros și foarte valoros, este în căutarea primului succes în noul sezon. Deva nu va putea conta în meciul de duminică pe doi jucători.

„Băieții au plecat astăzi, sâmbătă, la Focșani fără doi jucători. Este vorba despre Dinicuță, care s-a accidentat la meciul cu CS United Galați, dar nu e nimic grav, și Lașcu, de care ne-am despărțit la cererea lui. Am convenit să întrerupem colaborarea, el putând pleca liber de contract la orice echipă, dar nu din România. Mergem în continuare pe mâna cuplului de antrenori spanioli, care au tot sprijinul meu. La Focșani nu avem decât o singură variantă, victoria”, a spus Dorin Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

A început și Liga a II-a!

După meciul dintre Sportul Ciorăști și Autobergamo Deva, de la ora 17.30, Sala Polivalentă din Focșani va găzdui o altă partidă de futsal! Este vorba despre partida dintre ACS Mausoleul Mărășești și Fortius 2014 Buzău, meci contând pentru etapa I a Ligii a II-a, Seria 1 Est.

În prima partidă a etapei inaugurale din Seria 1 Este, Futsal Ceahlăul Piatra Neamț s-a impus, în deplasare, în fața formației AS Olimpia Râmnicu Sărat 2010, scor 6-2.

Etapa a III-a:

Duminică, 19 septembrie, ora 15:00
Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – Autobergamo Deva
Arbitri: Florin Aurelian Macovei (Galați), Romeo Preda (Brăila) – Dumitru Bogdan Balaban (Galați)
Observator: Doru Balmus (Galați)

Luni, 20 septembrie, ora 18:00
CFR 1933 Timișoara – CFF Clujana Cluj

Marți 21 septembrie, ora 18:00, în direct la Digi Sport
Luceafărul Buzău – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

  • echipa CS United Galați stă în această etapă

Liga a II-a, etapa I

Seria 1 Est

Sâmbătă, 18 septembrie
AS Olimpia Râmnicu Sărat 2010 – Futsal Ceahlaul Piatra Neamț 2-6

Duminică, 19 septembrie, ora 17:30
ACS Mausoleul Mărășești – Fortius 2014 Buzău

Seria 2 Centru

Miercuri, 15 septembrie
Kereszthegy Remetea – Korondy Junior 2017 Corund 5-2

Luni, 20 septembrie, ora 17:00
ACS KSE Târgu Secuiesc – AS Inter Gheorgheni

Seria 3 Vest

CSM Târgu Mureș – Metropolitan Ișalnița
Șoimii Șimand – ACS West Deva

Articol de Adi Dobre