CS United Galați a furnizat o surpriză de proporții ieri în primul meci al duelului din semifinalele Ligii Naționale cu Informatica Timișoara, liderul de necontestat al sezonului regular.

Formația de la Dunăre s-a impus pe teren propriu cu scorul de 3-0 (0-0), la capătul unui meci nebun! Peste 1.000 de spectatori au creat o atmosferă incendiară în Sala Sporturilor din Galați, împingând de la spate trupa lui David Asandei spre un succes care o transformă pe United în favorită la calificarea în marea finală. Duelul se va muta însă pe Bega, unde se va juca luni și marți.

David Asandei nu va putea conta, cel puțin în primul joc de la Timișoara, pe doi oameni de bază, Viorel Cojoc și Constantin Burdujel, eliminați în meciul de aseară. „Am făcut un meci extraordinar! Băieții s-au dăruit total. I-am surprins cu presingul agresiv, cu risipa de efort. Nu i-am lăsat pe timișoreni să construiască, le-am blocat oamenii-cheie”, a declarat David Asandei, antrenorul echipei United Galați.

Dramatismul partidei a atins cote maxime în momentul în care, deși era în inferioritate, United a punctat de două ori, pentru 2-0 și 3-0! „I-am bătut în doar trei oameni! La ce determinare au avut băieții, cred că îi învingeam și în doi”, a spus Asandei, care e convins că la Timișoara echipa sa va avea viață grea.

„Ne vom juca șansa la Timișoara. Va fi însă foarte greu. Informatica are lot, are buget, dar, așa cum am spus și înaintea primului meci, nu sacul de bani evoluează în teren. E greu să construiești atât de repede o echipă, chiar dacă ai susținere financiară. La noi e muncă de ani buni”, a mai adăugat David Asandei.

Lupu: „Galațiul a învins meritat”
Informatica Timișoara și-a continuat și la Galați evoluțiile lipsite de strălucire din ultimele deplasări. Liderul sezonului regular a fost surprins de o echipă mică, ce și-a jucat admirabil șansa. Urmează acum două partide pe Bega, unde Informatica face de obicei legea. „Nu am jucat la nivelul nostru. Galațiul a speculat greșelile noastre și ne-a taxat. Au fost câteva momente psihologice. Dacă am fi reușit să marcăm primii, învingeam fără emoții”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al grupării bănățene și, în același timp, selecționer al primei noastre reprezentative.

Lupu a fost surprins și el de atmosfera de la Galați și a recunoscut cu sportivitate cu United merita victoria. „Publicul i-a purtat spre victorie pe gălățeni. A fost, într-adevăr, o atmosferă de mare meci. A fost un spectacol total, iar victoria lui United, trebuie să recunosc, a fost meritată. N-am avut determinarea și implicarea necesare pentru un succes”, a mai spus Robert Lupu.

Ignat: „N-am închis un ochi toată noaptea”

Meci dramatic și la Deva, între două dintre cele mai bune echipe din futsalul românesc, Autobergamo, dețnătoarea Cupei și a Supercupei României, și campioana City’US Târgu Mureș. După o primă repriză aproape fără greșeală, Deva avea 4-1! La reluare, echipa lui Cosmin Gherman a revenit, a egalat la „patru” și a trimis confruntarea în prelungiri. Cum în timpul suplimentar nu s-a mai marcat, câștigătoarea primului joc al semifinalei Autobergamo – City’US a fost decisă la loviturile de departajare. Mureșenii au ratat trei penalty-uri! Scor final, 7-6!

„A fost un meci minunat! Pentru spectatori, firește! Am evoluat foarte bine în prima repriză, pe care am dominat-o. Apoi, a doua parte a fost a lor. În prelungiri nimeni n-a mai riscat și am ajuns la loteria loviturilor de departajare, unde portarul nostru a fost extraordinar. El a făcut diferența”, a spus Florin Ignat, antrenorul echipei din Deva, care a mărturisit că după victoria de aseară n-a dormit: „N-am închis un ochi toată noaptea”!

Nu ne-am dorit să ajungem nici în prelungiri şi nici la penalty-uri, pentru că după cum am mai spus ei au un lot foarte bun şi numeros. Important e însă că am câştigat şi vă spun sincer că ne-am impus în această partidă printr-un sacrificiu foarte mare. Felicit absolut toţi jucătorii din echipa mea. Molina a apărat într-un picior, pentru că nu a făcut niciun antrenament în ultimul timp, şi apoi s-a accidentat şi la mână. Cu atât e victoria mai dulce însă deocamdată nu am câştigat nimic.! Mergem la Târgu Mureș să învingem. Încă din primul meci”, a încheiat  Ignat.

Gherman: „Nu s-a terminat războiul”

Duelul dintre Autobergamo și City’US se mută de luni la Târgu Mureș, acolo unde echipa lui Marius Gherman e hotărâtă să nu îi dea vreo șansă rivalei din Deva. „În prima repriză am jucat sub orice critică. De ce? Nu îmi explic. Am să revăd partida pentru a vedea unde am greșit și de ce. Oricum, îmi asum responsabilitatea pentru acst eșec. Deva nu ne-a surprins cu nimic. Știm echipa, cunoaștem jocul. Au fost însă greșeli individuale, cadouri făcute de noi adversarului”, a spus Marius Gherman, antrenorul-jucător de la Târgu Mureș.

Nu s-a terminat războiul! Am pierdut, dar urmează două jocuri la noi acasă. E bine că am primit acest duș rece, așa, ca să ne mai revenim”, a încheiat Gherman.