Echipa de futsal Imperial WET Miercurea Ciuc, campioana României, a dat lovitura. Gruparea harghiteană l-a „repatriat” pe spaniolul Tomás de Aquino Rivera Amorós, pe scurt Sito Rivera, unul dintre cei mai respectați tehnicieni din futsalul mondial.

„Sito Rivera, 63 de ani, este noul antrenor al echipei Imperial WET”, a anunțat gruparea harghiteană, care mâine își va afla adversarele din preliminariile UEFA Futsal Champions League.

Născut la Mataró, în Catalunia, Sito Rivera a evoluat între 1978 și 1986 la UE Mataró, Vilassar de Mar și Pla D’En Boet. Cariera de antrenor, una extraordinară, a început la UE Mataró, echipa la care a debutat ca jucător.

A fost antrenor al echipelor CIP Deva și City’US Târgu Mureș, campioane ale României, dar și selecționer al primei noastre reprezentative. Sito Rivera a stat pe banca naționalei României timp de patru ani, între 2009 și 2013, devenind un adevărat mentor pentru componenții generației de aur a tricolorilor.

„Mă bucur foarte mult pentru această revenire în futsalul românesc. M-am simțit bine în România totdeauna. Am fost și anul trecut la Miercurea Ciuc, îi cunosc pe oamenii de acolo, pe domnul Walter Gorbe, și am încredere îi ei. Faptul că au luat titlul, că echipa Imperial WET va juca în Liga Campionilor însemnă enorm”, a declarat Sito Rivera.

Tehnicianul spaniol va pleca în zilele următoare în Statele Unite ale Americii, unde este invitat, ca expert, să susțină câteva cursuri. „Am un contract semnat deja pentru această acțiune. Voi lipsi însă doar o săptămână, după care ne apucăm de treabă”, a ținut să precizeze Sito Rivera.

Vin, de asemenea, Pânzaru și Savio!

„Repatrierea” fostului selecționer Sito Rivera nu e singura lovitură dată în această vară de Imperial WET Miercurea Ciuc. Finanțatorul Walter Gorbe a reușit să-l convingă pe internaționalul Sávio Valadares să vină în Harghita.

Ultima oară la Informatica Timișoara, echipă în culorile căreia a câștigat toate trofeele pe plan intern, brazilianul din naționala României a fost accidentat, motiv pentru care nu a evoluat în ultimele luni.

O altă reușită a ciucanilor o reprezintă și înregimentarea lui Adrian Pânzaru, jucător de bază al echipei naționale a României, legitimat ultima oară la Autobergamo Deva.

Articol de Adi Dobre