Confruntările, decisive, pun față în față cele mai bune patru echipe din Liga I.

Prima bătălie a zilei de marți va avea loc la Timișoara, de la ora 18.00, între Informatica și Autobergamo Deva. Înaintea ultimei partide din play-off, pe primul loc în Seria I se află Informatica Timișoara, cu un punct avans față de marea rivală din Deva.

În aceste condiții, Autobergamo Deva e condamnată să învingă marți seară la Timișoara pentru un loc în finala Ligii I, în timp ce bănățenii au două variante, egalul și victoria. În tur, la Deva, Informatica s-a impus la limită, 1-0, printr-un gol marcat în ultimele secunde ale confruntării din lovitură de la 10 metri.

Va fi, cum altfel, un meci foarte greu. Victoria de la Deva ne-a adus în postura de lider înaintea ultimei confruntări. E clar, nu vom juca la egal, ci la victorie. Așteptăm ca lumea să vină să ne susțină, pentru că vrem să mai aducem un trofeu orașului Timișoara”, a declarat, pentru www.frf.ro, Gabriel Lungu, președintele echipei Informatica Timișoara.

Cele două grupări s-au întâlnit și în finala Cupei României de la Miercurea Ciuc, cea mai dramatică din istorie, câștig de cauză având atunci formația bănățeană.

Autobergamo Deva, echipa care dă cei mai mulți jucători echipei naționale a României, va pleca spre Timișoara în ziua partidei. Deva e pregătită de două săptămâni de fostul mare internațional Cosmin Gherman, care a preluat echipa după eșecul în fața Informaticii din play-off. În ciuda faptului că doar victoria îi duce în marea finală, jucătorii de la Autobergamo, staff-ul grupării din Deva, oficialii și suporterii campioanei României sunt optimiști. „E un meci de a fi sau a nu fi! Un meci de totul sau nimic. Am încredere mare în băieți. S-a lucrat foarte bine în ultima perioadă, de când Cosmin Gherman a venit la echipă. Mergem la victorie”, a declarat, pentru www.frf.ro, Doru Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

Cine câștigă bătălia de la Timișoara va fi și campioană a României! Dacă vom pune în practică tot ceea ce am pregătit în ultimele două săptămâni, atunci echipa noastră va fi aceea care va juca finala! Nu am avut nicio reținere în momentul în care am fost solicitat să vin la Deva să dau o mână de ajutor. Știam ce găsesc aici. Știam că Autobergamo Deva are cea mai bună echipă din România. Știam ce fel de băieți sunt componenții echipei, precum și problemele cu care se confruntau. Avem o singură variantă, victoria. Chiar și dacă aveam două variante, aș fi spus același lucru: mergem la victorie”, a spus, pentru www.frf.ro, Cosmin Gherman, antrenorul echipei Autobergamo Deva.

Tot marți, de la ora 19.30, FK Odorheiu Secuiesc și CS United Galați vor lupta pentru un loc în finala Ligii I. Gălățenii, vicecampioni ai României, vor să joace a doua finală consecutivă, în timp ce harghitenii țintesc un nou titlu de campioană după o pauză de un deceniu. Pentru a ajunge să lupte cu trofeul pe masă, harghitenii sunt nevoiți să învingă. Un egal nu le asigură nici măcar prezența în finala mică.

Meciul de la Odorheiu Secuiesc se va juca cu casa închisă, cel puțin așa se așteaptă oficialii grupării ardelene.
Sunt convins că sala va fi arhiplină. Este o ocazie uriașă de a juca finala Ligii I și nimeni nu vrea să o scape! Cine știe când ne vom mai întâlni cu o asemenea oportunitate? Suntem obligați să câștigăm, altfel va fi un sezon ratat. Nu vom prinde nici măcar finala mică. Trebuie să prindem o zi bună, să avem și noroc, pentru că nu se poate altfel”, a declarat, pentru www.frf.ro, Jakab Zoltan, antrenorul echipei FK Odorheiu Secuiesc, cel mai titrat tehnician din futsalul românesc.

Liga I – Play-off, ultima etapă:

SERIA I
marți, 8 mai, ora 18.00
Informatica Timișoara – Autobergamo Deva

Arbitri: Gabriel Gherman (Bucureşti), Daniel Decă (Brăila)
Rezervă: Roberto Florentin Gunciu (Popeşti-Leordeni)
Observator: Andrei Ioniță (Bucureşti)

Clasament: 1. Informatica 10p; 2. Deva 9p; 3. Iași 0p

SERIA A II-A
marți, 8 mai, ora 19.30
FK Odorheiu Secuiesc – CS United Galați

Arbitri: Bogdan Sorescu (Piteşti), Dan Ovidiu Curta (Târgu Mureş)
Rezervă: Cezar Georgian Ionescu (Buzău)
Observator: Radu Petre (Bucureşti)

Clasament: 1. United Galați 7p, 2. Dunărea Călărați, 3. 6p Odorheiu Secuiesc 5p