Informatica Timișoara și-a prezentat joi, 23 august, lotul pentru noul sezon, un sezon în care gruparea bănățeană va participa în premieră în UEFA Futsal Champions League, cea mai importantă competiție intercluburi din lume.

După un sezon în care a câștigat tot, Supercupa de la Lugoj, Cupa României și titlul în Liga I, Informatica se pregătește din nou de luptă.

Primul obiectiv îl reprezintă Supercupa împotriva vicecampioanei CS United Galați, meci programat sâmbătă, 25 august, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor „Radu Voina” din Sighișoara.

Va fi prima apariție în public în noul sezon pentru echipa campioană, care a traversat o perioadă destul de dificilă. Informatica a pierdut în această vară trei dintre cei mai buni jucători ai săi. După doi ani petrecuți la Informatica, căpitanul Miloš Simić a plecat în Ungaria, la Swietelsky-Haladás VSE Futsal. Stefan Rakić a plecat la MNK Mostar Stari Grad, campioana Bosniei. Internaționalul român Felipe Oliveira a părăsit și el gruparea de pe Bega.

În această vară, însă, cel mai mult s-a vorbit despre plecarea lui Sávio Valadares, brazilianul care a primit anul trecut cetățenia română și care evoluează pentru prima noastră reprezentativă. Considerat cel mai bun jucător de futsal din România, Sávio Valadares a avut mai multe oferte, dar în cele din urmă a rămas la Timișoara, echipa care l-a descoperit și care l-a lansat în futsalul mare. „Am ales cu inima”, a declarat, pentru www.frf.ro, internaționalul Sávio Valadares.

Sávio Valadares e copilul nostru. Ne bucurăm enorm că a rămas la Informatica, așa cum și el se bucură pentru alegerea făcută. Așa este, a ales cu inima. Nici nu e greu de înțeles. Cu toate sacrificiile pe care le-am fi făcut, noi, clubul, președintele Gabi Lungu, tot nu am fi reușit să ne ridicăm la nivelul ofertelor pe care el le-a avut, dar, iată, în cele din urmă le-a refuzat. Suntem fericiți că vom continua împreună”, a spu, pentru www.frf.ro, Florin Chirițescu, directorul sportiv al echipei Informatica Timișoara.

Revenirea lui Sávio Valadares e considerată ca fiind cel mai bun transfer al verii la Timișoara, dar campioana și deținătoarea Cupei României are și alte noutăți: Liviu Ruxandari – de la Politehnica Iași, Dumitru „Mimi” Stoica, Da Silva Pedro Henrique – ambii de la Autobergamo Deva, Denys Ovsiannikov – SKK Progress Glazov (Rusia) și Dmytro Bondar – MFK Aktobe Futsal (Kazakhstan).

Ultimii, Ovsiannikov  și Bondar, sunt doi internaționali ucraineni, de mare valoare, cu experiență. Ne știm de ani buni, am jucat împotriva lor în mai multe rânduri”, a precizat, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara.

Supercupa de la Sighișoara va reprezenta debutul noilor achiziții ale campioanei. Robert Lupu crede că CS United Galați are un avantaj în disputa cu echipa sa: „Cea mai omogenă echipă în acest moment e, clar, United Galați. A pierdut doi jucători, Covaci și Varela, dar a adus doi, chiar mai valoroși, Coco și Rafinha. United are aceeași echipă de o bună bucată de vreme, iar omogenitatea de care vorbeam reprezintă punctul lor forte”.

Antrenorul campioanei României știe ce va face diferența în Supercupa de la Sighișoara: „Supercupa e doar un meci. O asemenea confruntare o pregătești altfel. Nu e ca în campionat, unde și un egal contează. Aici egalul nu își are locul! Tocmai de aceea cred că Supercupa va fi decisă de atitudinea jucătorilor. Trebuie să abordezi Supercupa la victorie, o astfel de atitudine trebuie sa aibă un jucător care evoluează cu un trofeu pe masă. Pentru noi, Supercupa e importantă. De ce să nu începem sezonul cu dreptul?! Orice trofeu ne interesează, orice trofeu e foarte important”.

Dacă CS United a bifat deja un turneu, Cupa Dunării „Nicolae Rainea”, competiție organizată și câștigată de gruparea gălățeană, Informatica nu a jucat în perioada de pregătire niciun amical. „Sper ca acest amănunt să nu facă diferența. Vom încerca să ne ridicăm la nivelul Supercupei și să folosim meciul de la Sighișoara ca repetiție pentru debutul în UEFA Futsal Champions League”, a mai spus, pentru www.frf.ro, Robert Lupu.