Informatica Timișoara și-a aflat zilele trecute și ultimii adversari din Grupa a 7-a a Main Round-ului UEFA Futsal Champions League, cea mai tare competiție intercluburi din lume.

Campioana României le va avea ca adversare pe FK Nikars Rīga (Letonia), Hohenstein-Ernstthal (Germania) și Rekord Bielsko-Biała (Polonia).

Grupa a 7-a a Main Round-ului Ligii Campionilor va fi găzduită de „Zemgale Olympic Center” din Jelgava, localitate aflată la 41 de kilometri Sud-Vest de Riga, capitala Letoniei.

4 octombrie

ora 17:00: Hohenstein-Ernstthal – Informatica Timişoara
ora 19:30: Nikars – Rekord Bielsko-Biała

5 octombrie

ora 17:00: Rekord Bielsko-Biała – Hohenstein-Ernstthal
ora 19:30: Nikars – Informatica Timişoara

7 octombrie

ora 15:00: Informatica Timişoara – Rekord Bielsko-Biała

ora 17:30: Hohenstein-Ernstthal – Nikars

Câștigătoarea grupei se va califica în Elite Round-ul competiției.

„Au un antrenor de top”

Este o grupă echilibrată, din care, cu șansă, ne putem califica mai departe în Elite Round. Nu știm foarte multe despre echipa germană Hohenstein-Ernstthal. Se pare însă că e formația cu cele mai mici șanse. Lupta pentru primul loc în grupă se va da cu siguranță între noi, polonezii de la Rekord Bielsko-Biała și letonii de la FK Nikars. Rekord e o echipă foarte bine structurată, care are în componență patru internaționali polonezi și trei ucraineni. E o nucă tare. Nikar, nu doar prin prisma faptului că e gazda grupei, e favorită. Are o organizare excelentă, îi cunosc foarte bine. Au un antrenor de top, portughezul Orlando Francisco Alves Duarte, care e de ani buni acolo”, a spus, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător al campioanei Informatica Timișoara.

„Ca la marile echipe!”

Robert Lupu a povestit cum în urmă cu câțiva ani a fost la un pas de un transfer la FL Nikars, adversara Informaticii în Liga Campionilor. „Au trecut 6 sau 7 ani de atunci. Jucam la City’US Târgu Mureș. Cei de la Nikars, unde antrenor era același Orlando Francisco Alves Duarte, pierduseră un internațional portughez. Au căutat un înlocuitor și au considerat că am exact profilul jucătorului pe care ei îl doreau. Mi-au transmis să urc în avion și să merg la Riga pentru efectuarea vizitei medicale. Ca la marile echipe! Nu am putut da curs ofertei din cauza faptului că în acea perioadă soția se pregătea să aducă pe lume primul nostru copil. Ne-a fost teamă să ne aventurăm și am decis să rămânem în România”, a povestit, pentru www.frf.ro, Robert Lupu.

„Îi felicit pe oamenii din Vicovu de Jos”

Informatica Timișoara va pleca spre Letonia după derby-ul cu Autobergamo Deva, din etapa a III-a a Ligii I. Până atunci, gruparea bănățeană va mai juca un meci pe teren propriu în compania Dunării Călărași. Informatica a debutat în noul sezon al Ligii I week-end-ul trecut, la Vicovu de Jos, unde a dispus de Bukovina cu scorul de 10-1. „A fost o experiență extraordinară la primul meci de Liga I găzduit de Vicovu de Jos. Am rămas impresionat de zonă, dar mai ales de oamenii de acolo. Gazdele ne-au întâmpinat incredibil, atmosfera a fost una senzațională, totul la superlativ. Îi felicit pe oamenii din Vicovu de Jos și pe cei care au pus Bukovina pe harta Ligii I la futsal”, a mai adăugat Robert Lupu.

 

Articol de Adi Dobre