Autobergamo Deva, proaspăt calificată în Elite Round-ul UEFA Futsal Cup, avea de luat o revanșă! Campioana a pierdut în acest an în fața echipei Informatica Timișoara atât în finala Cupei României, cât și în Supercupa de la Lugoj, meci care a deschis sezonul 2017-2018 în futsalul românesc. Cele două formații, alături de FK Odorheiu Secuiesc, erau neînvinse în actuala stagiune. Și au rămas neînvinse și după derby-ul din această etapă!

Duelul dintre Informatica și Autobergamo s-a încheiat nedecis, 2-2 (1-2)

Campionii de la Deva au început foarte bine meciul și au deschis scorul prin Alpar Csoma. Autobergamo și-a mărit apoi avantajul după reușita semnată de Adrian Pânzaru. Până la pauză, Informatica a reușit să marcheze o dată, prin internaționalul sârb Stefan Rakić, care a transformat un „șase metri”.

La reluare, Timișoara a alergat după egalare. Golul de 2-2 a venit de la internaționalul român Felipe Oliveira.
Spectatorii prezenți în tribunele Sălii Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara au gustat din plin spectacolul din teren. Chiar dacă nu a marcat, Savio Valadares, vedeta echipei Informatica Timișoara și a naționalei României a fost din nou unul dintre cei mai buni oameni de pe teren.

Informatica – Autobergamo 2-2
Au marcat: Stefan Rakić, Felipe Oliveira / Alpar Csoma, Adrian Pânzaru

„Pe hârtie, Autobergamo Deva era favorită, ca de obicei! Deva e echipa care dă cei mai mulți jucători echipei naționale, e campioana României, are cel mai bun și cel mai numeros lot de jucători. Am crescut însă și noi! Ne-am jucat șansa și cred că acest egal e un rezultat echitabil”, a spus pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara și al primei reprezentative.

Pentru Autobergamo Deva remiza de la Timișoara e a doua consecutivă. Etapa trecută, Autobergamo încheiase nedecis, pe teren propriu, scor 4-4, cu FK Odorheiu Secuiesc. A fost primul pas greșit al campioanei după cinci victorii consecutive.

Luni seară, tot în cadrul etapei a 7-a, s-a disputat primul derby al Harghitei din istorie în Liga I! FK Odorheiu Secuiesc și Imperial WET Miercurea Ciuc au oferit un spectacol pe cinste! FK Odorheiu Secuiesc, cea mai ofensivă echipă din ultimele două sezoane în Liga I, s-a impus cu 7-4 (3-0).
Nou-promovata Imperial WET Miercurea Ciuc a dat o replică consistentă mult mai titratei și mult mai experimentatei adversare.

„Chiar dacă am pierdut, nu sunt supărat pe echipa mea. În primăvară, în Cupa României, pierdeam la scor meciul cu vecinii de la Odorheiu Secuiesc. Acum am marcat patru goluri. Suntem pe drumul cel bun, asta e cel mai important”, a declarat, pentru www.frf.ro, Walter Gorbe, finanțatorul echipei Imperial WET. Formația din Miercurea Ciuc a fost însoțită la Odorheiu Secuiesc de aproape 80 de suporteri, care alături de fanii formației gazdă au făcut spectacol!

FK Odorheiu Secuiesc – Imperial WET 7-4
Au marcat: Szőcs László (2, 25), Biró Attila (4, 13), Szécsi Barna (23, 37), Miklós Tamás (36) / Szőcs Lóránd (21), Birtalan Barna (30, 36), Tankó Levente (39)

Rezultatele etapei a VII-a:
Dunărea 2005 Călărași – CSM Politehnica Iași 3-3
City’US Târgu Mureș – Spicom Sfântu Gheorghe 4-2
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Imperial WET Miercurea Ciuc 7-4
Informatica Timișoara – Autobergamo Deva 2-2

* partida Muncitorul Reșița – CS United Galaţi nu s-a jucat