Sala Polivalentă “Ion C. Neagu” din Călărași a găzduit luni seară primul meci din noul sezon al Ligii I la futsal, confruntarea dintre Futsal Club Dunărea și Imperial WET Miercurea Ciuc.

A fost o reeditare a bătăliei din Supercupă, de săptămâna trecută, atunci când harghitenii s-au impus cu 5-1.

De această dată, meciul a fost mult mai echilibrat, iar finalul unul extrem de intens! Campioana Imperial WET Miercurea Ciuc a marcat golul victoriei cu patru secunde înainte de final, prin Alvaro, trupa pregătită de spaniolul Sito Rivera debutând astfel cu o victorie, scor 2-1, și în noul sezon al Ligii 1!

Ca și în Supercupa de la Buzău, ciucanii au fost cei care au dictat ritmul partidei și cei care au avut marile ocazii de gol. Lipsa de concentrare la finalizare a campionilor, dar și forma extraordinară pe care o traversează Petrișor Toniță, titularul din poarta naționalei României, au făcut ca Imperial WET să între la pauză cu un avantaj minim, 1-0. Golul marcat de sârbul Stefan Rakic, în minutul 9, a fost și primul al sezonului 2019-2020!

Lipsită în continuare de aportul a trei oameni de bază, Plugaru, Pinto și Krstic, toți accidentați, Dunărea Călărași a prins curaj odată cu trecerea timpului. Condusă în teren de antrenorul-jucător Marian Șotârcă, deținătoarea Cupei României a reușit egalarea cu patru minute înainte de fluierul final, autor Cesar Ribeiro, fostul jucător al campioanei Imperial WET! Același Cesar Ribeiro a avut șansa de a-i da lovitura de grație fostei sale echipe, două minute mai târziu, când a trimis pe lângă poarta lui Victor Lopez din lovitură de la 10 metri!

Când toată lumea se pregătea să consemneze remiza dintre Dunărea și Imperial WET, Bogdan Covaci îl lansează pe partea dreaptă pe tânărul Istvan Hadnagy, centrarea acestuia fiind transformată în gol de Alvaro!

Cei doi antrenori, Marian Șotârcă și Sito Rivera, au folosit aceiași jucători U23 ca și în Supercupă. Și, tot ca la Buzău, “juniorii” au evoluat foarte bine. Gazdele au mizat aproape pe toată durata jocului pe Ovidiu Aramă și Marius Arhire, iar pe final pe Gelu Nițu, în timp ce ciucanii i-au avut în teren pe Istvan Hadnagy și Richard Iszlai.

Marius Arhire s-a remarcat la faza golului marcat de Ribeiro, când, după un dribling de senzație, i-a pasat lui Yanes Galan, care apoi a pasat decisiv pentru 1-1.

De cealaltă parte, Hadnagy a fost omul care a pasat decisiv la golul victoriei ciucanilor!

Dunărea – Imperial WET 1-2 (0-1)
Au marcat:
Cesar Ribeiro (35) / Rakic (9), Alvaro (40)
Arbitri: Vlad Ciobanu, Ionuț Smeu; Florin Macovei
Observator: Gabriel Gherman

Etapa inaugurală din noul sezon al Ligii 1 continuă azi, marti, 10 septembrie, la Timișoara, acolo unde, de la ora 18.00, se vor confrunta Informatica și CS United Galați, într-o reeditare a finalei Ligii I ediția 2017-2018!

Informatica Timișoara și-a prezentat ieri noul antrenor, portughezul Victor Hugo Costa, fostul tehnician al echipei United Galați, dar și ultimele achiziții, fostul internațional sârb Darko Ristic, moldoveanul Iulian Cojocaru și spaniolul Antonio Montero.

Articol de Adi Dobre