Orașul Miercurea Ciuc, fieful revelației actualului sezon al Ligii a II-a la futsal, Imperial Wet, găzduiește în acest week-end Final Four-ul pentru promovarea pe prima scenă!

Iată programul partidelor:

21 mai, ora 19:30
Imperial Wet – Fortius 2014 Buzău

21 mai, ora 21:00
United 2 Galați – Luceafărul Buzău

Mâine, învinsele și învingătoarele de azi vor fi față în față.

Important este amănuntul că United 2 Galați nu are drept de promovare, pentru că are deja echipă în Liga I, astfel încât locul 3 poate aduce biletele pentru primul eșalon al futsalului românesc!

Imperial Wet Miercurea Ciuc a avut un sezon excelent, gruparea harghiteană încheind sezonul regular cu 18 victorii din tot atâtea partide, un adevărat record. Ciucanii au astfel prima șansă la promovarea în Liga I, de unde în acest sezon nu retrogradează nicio echipă, prima scenă a futsalului românesc urmând astfel să-și mărească numărul de echipe din următorul sezon.

"Este o mândrie”

"Găzduirea acestui Final Four e o mare responsabilitate și, în același timp, o mare mândrie pentru noi. Suntem fericiți că am ajuns aici și vrem să ducem până la capăt cu bine ceea ce am început aici la Mircurea Ciuc. Sperăm să învingem în cele două partide”, a declarat Walter Gorbe, președintele echipei Imperial WET Miercurea Ciuc.

Deși, după cum o spune chiar Walter Gorbe, futsalul e un sport nou pentru ciucani, oficialii de la Imperiat WET mizează pe un număr mare de spectatori în acest week-end la Sala Sporturilor din capitala județului Harghita.

Orașul Buzău ar putea avea din toamnă, în premieră, o echipă de futsal în Liga I. La Final Four-ul găzduit de Miercurea Ciuc sunt prezente două formații buzoiene. Cum CS United 2 Galați nu are drept de promovare, Buzăul va avea cu siguranță o echipă clasată cel puțin pe locul trei la finalul turneului harghitean, poziție care asigură promovarea.

"Să facem o echipă pentru Liga I”

"Noi, cei de la Fortius, suntem al doilea an consecutiv în play-off. Anul trecut am obținut promovarea, dar din motive financiare am preferat să rămânem în Liga a II-a… Mergem la Miercurea Ciuc să ne jucăm șansa, chiar dacă întâlnim în semifinale formația gazdă, care a avut un sezon foarte bun. Am venit și cu o propunere pentru cei de la Luceafărul Buzău. În cazul în care una dintre cele două grupări din orașul nostru obține promovarea, să alcătuim o echipă cu care să ne prezentăm în Liga I sezonul următor, iar echipa din liga secundă să devină <<satelit>>! Poate așa îi sensibilizăm și pe oamenii din Buzău. E păcat ca un oraș ca Buzăul, cu o sală frumoasă, dar și cu alte locații pentru sport, să nu aibă o echipă, la niciun sport, în Liga I”, a declarat Gheorghe Hăhăianu, președintele echipei Fortius Buzău.