Vacanța în Liga I la futsal a luat sfârșit! În acest week-end și luni sunt programate meciurile etapei a 16-a, prima din 2017. Acum o săptămână, KSE Târgu Secuiesc și campioana City’US Târgu Mureș se întâlneau într-o restanță contând pentru etapa a 9-a. Mureșenii s-au impus cu 8-1.

Etapa a 16-a e dominată de confruntarea de la Deva, dintre Autobergamo, locul secund, și liderul CS United Galați. „Sunt multe derby-uri în această rundă. Dacă ne uităm pe clasament, așa este, meciul nostru cu United e cel mai important. Întâlnim până la urmă liderul. Ne așteaptă un meci foarte greu, dar am încredere în băieții mei și în suporterii noștri, pe care îi aștept să vină, ca de obicei, în număr mare”, a declarat Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva. Ignat nu poate conta pentru această partidă pe serviciile lui Pânzaru, suspendat. Nici Florin Ignat nu va evolua sâmbătă. „Am ceva probleme la genunchi. Trebuie să stau două săptămâni. Îmi e greu, dar nu am ce face”, a mai spus Ignat.

David Asandei, antrenorul celor de la CS United Galați, și-a adus echipa la Deva încă de joi! „Drumul e lung și nu am vrut să avem surprize. Vrem să ne jucăm șansa, deoarece, ca să fim realiști, Autobergamo e favorită. Are echipă bună, joacă acasă, dar și noi vom da totul pentru a pleca cel puțin cu un punct de la Deva”, a declarat David Asandei. Deși l-a transferat în această iarnă, United nu îl poate folosi la Deva pe Ion Al Ioanei, fostul component al echipei Autobergamo. „Și-a reziliat contractul în timpul sezonului și, conforma regulamentelor, cazul său trebuie să treacă prin mai multe comisii”, a explicat Asandei.

Partide tari se joacă și la Iași, acolo unde Poli primește vizita campioanei CS City’us Târgu Mureş, dar și la Călărași, unde se întâlnesc Dunărea 2005 Călărași și Futsal Klub Odorheiu Secuiesc.

Începând din această rundă, pe lângă transmisiunile DigiSport, prima ligă de futsal din România va putea fi urmărită din 2017 și online. 

Meciuri din Liga I vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook Futsal Romania și pe canalul de YouTube Futsal Romania. Proiectul debutează odată cu jocul CSM Politehnica Iași – City’us Târgu Mureș, din etapa a 16-a, programat luni, 23 ianuarie, de la ora 16:30.

Programul etapei cu numărul 16:
Sâmbătă, 21 ianuarie:
ora 14:00
CFF Clujana Cluj – C.S. KSE Targu Secuiesc
ora 16.00 (în direct la Digi Sport)
Autobergamo Deva – CS United Galaţi

Duminică, 22 ianuarie:
ora 17:00
Spicom Sfântu Gheorghe – Informatica Timișoara

Luni, 23 ianuarie
ora 16:30
CSM Politehnica Iași – CS City’us Târgu Mureş
ora 18:00
Dunărea 2005 Călărași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Muncitorul Reșița stă