Cu scorul general de 3-0, Informatica tranșează astfel clar în favoarea sa duelul cu United, care pierde a doua finală consecutivă. Anul trecut, gălățenii cedau în „decisiv”, pe teren propriu, 2-3 la general, în duelul cu Autobergamo Deva. CS United Galați a încheiat astfel sezonul pe locul doi, egalând performanța de anul trecut.

Acesta e primul titlu din istoria clubului Informatica Timișoara, grupare care mai bifează o premieră, eventul! În urmă cu o lună și jumătate, la Miercurea Ciuc, trupa pregătită de Robert Lupu cucerea Cupa României după o finală dramatică, decisă la loviturile de departajare, cu Autobergamo Deva.

Ultimul meci al finalei actualului sezon al Ligii I la futsal a debutat fericit pentru Timișoara, care a condus cu 2-0, prin golurile reușite de Rakic (7.57) şi Felipe Oliveira (11.27).
Varela (15.39) a readus vicecampioana României în joc. Până la pauză, tot Informatica a fost echipa care a reușit să mai marcheze, prin antrenorul-jucător Robert Lupu (18.58).

United a început în forță repriza secundă, marcând chiar în primul minut, prin internaționalul Octavian Cireș. Rakic (36.02) și Andre Deco (38.02 – din lovitură de penalitate de la zece metri) au adus însă liniștea în tabăra bănățenilor, scor final 5-2 pentru Informatica.

În primele două partide ale finalei, la Galați, Informatica s-a impus de fiecare dată, 1-0 și 6-4 (2-2; 1-1; 3-1 la loviturile de departajare).

„E un vis devenit realitate. De când am demarat acest proiect aici la Timișoara ne-am propus titlul. Nu a fost însă ușor, am avut de așteptat. Am muncit enorm pentru a ajunge aici. Vreau să spun că această victorie e a acestui grup extraordinar de jucători, oameni de mare caracter cum rar poți vedea. Sunt mândru că fac parte din această familie”, a declarat, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara și selecționer al primei noastre reprezentative.

Bogdan Sorescu premiat pentru întreaga carieră

Partida de la Timișoara a fost arbitrată de cel mai bun tandem din futsalul românesc, format din Bogdan Sorescu (Piteşti), al doilea cel mai bun arbitru din lume anul trecut, și Gabriel Gherman (București). Rezervă a fost Dan Ovidiu Curta (Târgu Mureş).

Pentru cel mai bun arbitru din istoria futsalului românesc meciul trei al finalei dintre Informatica și CS United a fost și ultimul al carierei. Bogdan Sorescu a fost premiat la finalul confruntării de luni seară de oficialii Federației Române de Fotbal pentru întreaga sa carieră.