După ce sâmbătă s-a impus la limită cu Letonia, 2-1, portughezii au câștigat și meciul de duminică împotriva Finlandei, cu  scorul de 5-1. Lusitanii au controlat jocul de la început până la final, iar la pauză conduceau deja cu 3-0, prin golurile marcate de Anilton, care a reușit o "dublă", și Tiago Brito. 

La reluare, lusitanii au continuat jocul foarte bun din prima parte și au marcat pentru 4-0, prin reușita lui Fabio Cecilio. Finlandezii, egalii echipei noastre în primul meci de la Călărași, au avut o tresărie de orgoliu și au reușit să marcheze prin căpitanul Autio Panu. Pe final, echipa lui Jorge Braz a mai marcat o dată prin Bruno Coleho, cel care a marcat de două ori și contra Letoniei. 

Pentru portughezi urmează duelul cu România, de marți, de la ora 18:00, meci care va fi în direct pe Digisport 2, în timp ce Finlanda va întâlni pe Letonia.

Programul meciurilor de marți, 11 aprilie
Letonia – Finlanda (ora 15:30), România – Portugalia (ora 18:00, Digi Sport 2)

Câștigătoarea grupei merge direct la EURO 2018. Locurile secunde din cele șapte grupe preliminare vor intra în play-off, acolo unde va ajunge și cel mai bun loc trei!

Play-off-ul se va disputa în două manșe, tur și retur, în septembrie, tragerea la sorți urmând să aibă loc pe 6 iulie, la Nyon. Turneul final se va desfășura anul viitor, în perioada 30 ianuarie – 10 februarie, la Ljubljana, în Slovenia