Foto: CS United Galati

Liga 1 programează în acest week-end primul meci din play-off! Startul în lupta pentru titlul de campioană se dă la Odorheiu Secuiesc, acolo unde Futsal Klub primește vizita formației CS United Galați, vicecampioana ultimilor doi ani.

FK Odorheiu Secuiesc a încheiat pe locul șase sezonul regular, ultimul care a asigurat prezența în play-off, și începe fără puncte această fază a competiției, în timp ce gălățenii, locul doi în Liga 1, pornesc cu trei puncte.

O victorie însă ar face ca formația pregătită de Jakab Zoltan să egaleze liderul grupei. Alături de FK și United, din Grupa 2 mai face parte Autobergamo Deva.
În sezonul regular, a fost 3-3 în Harghita și 4-2 pentru United, la Galați.

„Sper să începem cu dreptul. Vrem să câștigăm la Odorheiu Secuiesc și să depindem doar de noi în drumul spre finală. Nu avem probleme de lot, avem un moral bun, așa că așteptăm cu nerăbdare meciul de duminică”, a declarat Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Luni, 1 aprilie, se va juca și primul meci din Grupa 1. Față în față se vor afla Futsal Club Dunărea Călărași, locul patru la finalul sezonului regular, și Informatica Timișoara, locul cinci. Proaspăt câștigătoare a Cupei României, Dunărea Călărași pornește ca favorită în disputa cu juniorii Informaticii.

În sezonul regular, gruparea bănățeană s-a impus pe teren propriu, scor 3-2, în timp ce la Călărași a fost egal, 4-4! Ambele partide s-au disputat înaintea pauzei de iarnă, atunci când, din pricina problemelor finaciare, Informatica și-a pierdut vedetele și s-a văzut nevoită să continue cu o echipă formată în cea mai mare parte din juniori.

Pentru Dunărea Călărași, echipă pregătită de Marian Șotârcă, confruntarea de luni va fi repetiția generală pentru derby-ul cu Imperial WET Miercurea Ciuc, din deplasare, de miercuri.
„Cel mai important e meciul care urmează, adică cel contra Informaticii. Vrem să luăm totul pas cu pas. Sperăm într-un început bun, care să ne aducă puncte și moral pentru ceea ce va urma”, a spus Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al echipei Dunărea Călărași.

Grupa 1
1. Imperial WET 3 puncte
2. Dunărea 1 punct
3. Informatica 0 puncte

Grupa 2
1. CS United 3 puncte
2. Autobergamo 1 puncte
3. FK Odorheiu Secuiesc 0 puncte

Programul primei etape din play-off:

duminică, 31 martie, ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galaţi

luni, 1 aprilie, ora 18:00
Futsal Club Dunărea Călărași – Informatica Timișoara

Se va juca în sistem campionat, fiecare cu fiecare, tur-retur. Câștigătoarele celor două grupe vor juca finala campionatului, în timp ce formațiile clasate pe locul secund vor lupta pentru medaliile de bronz.

Articol de Adi Dobre