Primul eșalon al futsalului românesc pornește la drum în noul sezon luni, 9 septembrie, când este programat primul meci al etapei inaugurale. Stagiunea 2019-2020 va debuta cu un derby de zile mari, confruntarea dintre Futsal Club Dunărea Călărași și Imperial WET Miercurea Ciuc!

Va fi o reeditare a Supercupei României de la Buzău, din urmă cu doar câteva zile, atunci când cele două formații au oferit un spectacol total.

Campioana Imperial WET a tranșat în favoarea sa duelul cu Dunărea, deținătoarea Cupei României, impunându-se cu 5-1 (2-0), un scor considerat de călărășeni ca fiind unul mult prea drastic.

Credem că scorul din Supercupă este exagerat. Acum, cu siguranță, va fi un alt meci. În primul rând vom juca pe teren propriu, având publicul de partea noastră. Am revăzut confruntarea de la Buzău și vreau să cred că am învățat din greșelile făcute. Din păcate nu cred că vom putea conta pe niciunul dintre cei trei absenți de la Supercupă, Plugaru, Pinto și Krstici, jucători foarte importanți, în continuare cu probleme medicale”, a declarat Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al echipei Dunărea Călărași.

Cele trei absențe l-au determinat pe Marian Șotârcă să amâne decizia luată la finalul sezonului trecut, aceea de a renunța la cariera de jucător. Fostul internațional a evoluat alături de elevii săi în Supercupa de la Buzău.

Ciucanii vin la Călărași hotărâți să învingă. Jucătorii lui Sito Rivera au un moral excelent după turul de forță din ultimele două săptămâni, tur preliminar al UEFA FUtsal Champions League și Supercupa României. Campionii nu uită însă că meciurile du Dunărea Călărași le-au dat mai mereu bătăi de cap.

Ne așteaptă un meci foarte dificil, în ciuda faptului că am învins cu 5-1 în Supercupă. Sau poate tocmai de aceea, pentru că cei de la Dunărea vor revanșa, vor reabiltarea într-un meci jucat în fața propriilor suporteri. Noi vrem să confirmăm debutul bun de sezon, în Europa și pe plan intern, și să ne întoarcem acasă cu o victorie, care însemne o ăprimă opțiune în lupta pentru un nou titlu de campioană”, a declarat Tanko Levente, căpitanul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc.

Cel de-al doilea meci al etapei inaugurale se va disputa marți la Timișoara și va fi tot o reeditare! Informatica și United Galați vor reedita finala Ligii I din sezonul 2017-2018!

Meciurile din Liga I la futsal vor continua să fie transmise pe canalul de youtube al Federației Române de Fotbal și în sezonul 2019-2020.

Noutatea pentru stagiunea 2019-2020 o reprezintă faptul că derby-ul fiecărei etape va fi transmis în cele mai bune condiții, cu trei camere, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, în sezonul trecut la finala play-off-ului Ligii I, dar și la Supercupa de la Buzău.

Partener al transmisiunilor directe din Liga I la futsal va fi în continuare „Online Video Network” (OVN), companie media înființată în 2013, specializată în live streaming și prezentări video.

Liga I, etapa I:

luni, 9 septembrie, ora 18.00
Dunărea Călărași – Imperial WET Miercurea Ciuc

marți, 10 septembrie, ora 18.00
Informatica Timișoara – CS United Galați

– partida CFF Clujana Cluj – FK Oodrheiu Secuiesc a fost amânată
– formația Autobergamo Deva stă în această rundă