Informatica Timişoara şi Autobergamo Deva, echipele văzute de toată lumea drept principalele candidate la titlu în acest sezon, se confruntă luni, de la ora 17.00, pe Bega, într-o partidă contând pentru prima etapă a Ligii I la futsal, ediţia 2016-2017.

Vicecampioană a României, Informatica Timişoara a fost, ca şi anul trecut, cea mai activă pe piaţa transferurilor, dezamăgirea pierderii titlului transformându-se în Banat într-o ambiţie ieşită din comun în lupta pentru supremaţia în Liga I. Antrenorul Robert Lupu, care e şi selecţionerul României, are la dispoziţie un lot foarte valoros, garnisit cu câteva dintre vedetele naţionalei Serbiei la ultimul Campionat European, când "plavii" au ajuns până în semifinale.

Cupa Timişoara, adjudecată la prima sa ediţie de trupa lui Robert Lupu, ca şi meciurile de pregătire au arătat o echipă a Timişoarei foarte bine articulată, cu o dorinţă uriaşă de a învinge, indiferent de adversar. Informatica a făcut repetiţia generală pentru derby-ul cu Autobergamo zilele trecute, când a dat o fugă în Serbia, la Belgrad, unde a disputat un meci amical în compania câştigătoarei Cupei Serbiei, nou-promovată în prima ligă, KMF Euro Motus. Trupa lui Robert Lupu s-a impus cu 7-2, deşi nu l-a putut folosi pe portarul Antti Koivumaki

Autobergamo Deva s-a întărit şi ea serios în această vară. Faţă de anul trecut, când antrenorul-jucător Florin Ignat a trebuit să se descurce cu o singură linie, Autobergamo are acum un lot numeros, dar mai ales valoros.

"Autobergamo şi Informatica sunt principalele candidate la titlul de campioană. Sunt echipele cu loturile cele mai valoroase. Asta nu înseamnă că alte formaţii nu pot interveni în lupta pentru titlu. Dacă nu acum, atunci din iarnă, cu siguranţă", a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Ignat.

Antrenorul-jucător al formaţiei din Deva priveşte cu optimism noul sezon, mai ales din postura de proaspăt-câştigător al Supercupei României. Cu o săptămână înaintea debutului noului sezon al Ligii I, pe teren neutru, la Cluj, Autobergamo şi-a adjudecat Supercupa, după o victorie clară în faţa campionilor de la City’us Târgu Mureş, 6-1 (2-0).

"În Supercupă am arătat bine. Jocul, scorul m-au mulţumit şi îmi dau speranţe pentru viitor. Ce va fi la Timişoara, în prima etapă? Va fi un meci de care pe care! Informatica e o echipă foarte bună, cu jucători de excepţie. I-am văzut la Cupa Timişoara, la care am participat şi noi. Sunt buni", a încheiat Florin Ignat.