Endre Kacso, antrenorul naționalei U19 a României, a sunat adunarea pentru acreastă acțiune încă de vineri, la Vaslui. „A fost un cantonament centralizat foarte util, mai ales că avem jucători noi față de ultima acțiune, cea din Cehia”, a spus, pentru www.frf.ro, Endre Kacso.

Acesta a fost prezent zilele trecute la Final Eight-ul Campionatului Național U19 de la Târgu Secuiesc, în urma căruia s-a declarat foarte mulțumit. „Am văzut jucători foarte buni, foarte interesanți. Tocmai de aceea în lotul pentru Chișinău am convocat cinci nume noi, cinci jucători care m-au impresionat la turneul final de la Târgu Secuiesc. Am căutat un stângaci și am găsit doi! E vorba de Bogdan Pieptea și de Sergiu Gavrilă. Vom încerca să exploatăm la maximum aceste două meciuri de verificare în compania naționalei Moldovei, pentru a vedea exact unde ne aflăm”, a mai spus Endre Kacso.

Lotul României U19 care a trecut Prutul pentru cele două amicale în compania naționalei Moldovei:
– portari: Theodor Lungu-Badea (Informatica Timișoara), Andrei Dinicuță (CS United Galați)
– jucători de câmp: Bogdan Pieptea (Autobergamo Deva), Attila Rancz (KSE Tg. Secuiesc), Andrei Ghiuță, Mădălin Nițu (Dunărea Călărași), Robert Crișan, Matei Boșneagă (United Galați), Vlăduț Dudău, Alexandru Bădiț (Internazionale Traian Vaslui), Sergiu Gavrilă, Darius Nastai (Informatica), Andrei Pintilie (Nicu Gane Falticeni), Daniel Duda (Futsal Georgione / Italia)

În urmă cu trei luni, naționala U19 a României încheia pe locul doi puternicul turneu de la Vsetín, Cehia.