Trupa pregătită de Endre Kacso se află de la începutul acestei săptămâni în cantonament la Odorheiu Secuiesc. Naționala U17 a României va juca la începutul lunii viitoare în prima sa campanie de calificare. E vorba despre calificările pentru 2018 Summer Youth Olympics. Jocurile Olimpice de vară pentru tineret de anul viitor vor fi găzduite de Buenos Aires în perioada 1-12 octombrie 2018.

Grupa tricolorilor, din care mai fac parte Italia, Slovenia și Kazahstan, se va juca la Ljubljana. „Avem o misiune foarte dificilă. De departe, Italia e cea mai tare echipă din grupa noastră. Cunoaștem echipa Italiei, reprezentanta unei școli de futsal de mare tradiție. Kazahstan va fi, de asemenea, un adversar foarte incomod. Slovenia? E țara gazdă! Nu va fi ușor. Important e ca acești jucători, cu care am demarat proiectul în iarnă, să capete cât mai multă experiență, încredere, să aibă cât mai multe asemenea meciuri în picioare. Anul viitor vom juca în preliminariile pentru Campionatul European U19, acesta fiind un obiectiv important”, a declarat, pentru www.frf.ro, Endre Kacso, antrenorul naționalei U17 a României.

Naționala U17 a României va continua pregătirile la Odorheiu Secuiesc până sâmbătă, 20 octombrie. Juniorii se vor reuni apoi pe 30 octombrie, a doua zi fiind programată plecarea spre Slovenia.La fel de important la acest turneu e amănuntul că trebuie să avem atitudine, să nu intrăm în teren dinainte învinși. Rezultatele de la turneul de dezvoltare din Serbia din vară ne-au dat optimism. La Ljubljana vom juca pe 1, 2 și 4 noiembrie”, a mai spus Endre Kacso.

Turneul de la Vrnjačka Banja, din luna mai, a însemnat debutul naționalei de futsla U17 a României. În Serbia, România a bifat și primul succes din istorie, 4-1 cu Kazahstan!

Iată lotul prezent în aceste zile la Odorheiu Secuiesc:

Portari: Teodor Lungu (Informatica Timișoara), Viorel Șerban (Pro-Tineret Sighișoara)

Jucători de câmp: Andrei Ghiuță (Dunărea Călărași), Robert Crișan (CS United Galați), Andorra Balint (FK Odorheiu Secuiesc), Zabar Kovacs (Bukovina Vicov), Paul Ludușan (City’US Târgu Mureș), Attila Rancz (KSE Târgu Secuiesc), Dacian Moldovan (West Deva), Alexandru Badit (Inter Vaslui), Daniel Duda (Futsal Giorgione Venezia)