Pentru al treilea sezon consecutiv, KSE Târgu Secuiesc a părăsit Reșița învinsă. Muncitorul Reșița s-a impus cu 3-2 în etapa a doua a Ligii I de futsal, dar a tremurat serios în ultimele cinci minute, după ce oaspeții au revenit de la 0-3.

Muncitorul Reșița s-a prezentat și cu câteva noutăți în acest meci în care au întâlnit o echipă aflată în reconstrucție, doar doi dintre jucătorii din sezonul trecut mai făcând și acum parte din lot. Noutățile reșițenilor au fost Ioan Takacs (de la Sighișoara), Lucian Popescu (de la Deva) și Andrea Săndescu (junior din Valea Domanului, de la fotbal). Prima repriză a fost fără goluri, însă cu ocazii de ambele părți, printre care și o bară a reșițenilor, prin Florin Bârcean. Portarul Cristian Copocean a avut trei intervenții salvatoare, în situații critice, iar tabela a rămas imaculată în prima jumătate a meciului.

Toate golurile s-au marcat în repriza secundă

Golurile aveau să vină după pauză, reșițenii reușind deschiderea scorului în minutul 23, când Casian Doană a driblat în viteză pe partea stângă, a urmat un schimb de pase cu Fedor, după care căpitanul Reșiței i-a pasat decisiv lui Bârcean, aflat în fața porții goale: 1-0. În minutul 25, scorul a devenit 2-0 pentru Muncitorul: Adrian Moț a recuperat balonul în jumătatea oaspeților, I-a pasat pe stânga lui Casian Doană, acesta a șutat spre poartă, Bunduc nu a reușit să rețină, iar Lucian Popescu, pe fază, a înscris, cu toate că avea un adversar în față, mai bine poziționat. Faza golului trei al Muncitorului a pornit tot de la o recuperare a lui Adrian Moț, de această dată din propria jumătate de teren și după o cursă impetuoasă a ajuns în suprafața de pedeapsă a celor de la KSE, a fost blocat în prima fază de portarul Bunduc, însă din ricoșeu mingea a ajuns la Lucian Popescu care a dus scorul la 3-0, în minutul 33. Lucrurile păreau a fi clare, însă oaspeții nu-și spuseseră ultimul cuvânt.

Emoţii pe final, după ce KSE a revenit de la 0-3 la 2-3

KSE Târgu Secuiesc a redus din diferență în minutul 35, când Gothard Gajdo s-a descurcat pe partea dreaptă și a șutat la colțul lung din unghi închis, din apropierea liniei de fund. Nu a trecut decât un minut și oaspeții au beneficiat de o lovitură de pedeapsă și Adrian Căsineanu și-a adus echipa la un singur gol de gazde. Muncitorul a trăit periculos ultimele cinci minute, însă tabela nu s-a mai modificat până la final. Astfel, reșițenii și-au trecut în cont primele trei puncte din acest sezon, la primul meci pe teren propriu în actuala ediție de campionat.

„Suntem fericiți, am obținut primele puncte din noul sezon. Suntem bucuroși că am reușit și un joc bun, chiar dacă nu tot timpul. Dar s-a văzut că băieții care au venit recent la echipă încearcă să dea un plus de calitate. Ne așteptam la un meci greu, după jocul bun de la Târgu Mureș, chiar dacă întâlneam o echipă remaniată complet. Le-am spus băieților și înainte de meci și la pauză că dacă începem să jucăm fotbal, ne vom face meciul greu. S-a văzut spre final, că în loc să jucăm futsal, cum știm noi, ne-am luat cu ei și am jucat mai mult fotbal, pe luptă. Bine că s-a terminat așa. Mulțumim spectatorilor care au fost alături de noi într-un număr mare la acest meci. De asemenea, mulțumim sponsorilor noștri”, a spus antrenorul echipei reșițene, Ion Roman.

Muncitorul Reșița: Copocean, Mitru, Fedor, Bârcean, Doană, Moț, L. Popescu, Iago, Săndescu, Takacs, Crina, Păvan, Mihuțescu, Sturzu. Antrenor: Ion Roman.
KSE Târgu Secuiesc: Bunduc, T. Gajdo, Gall, Gazda Jozsef, Căsineanu, Tompa, Fazekas, G. Gajdo, Bucur, Olah, Szabo. Antrenor: Attila Csulak.
Au arbitrat Ovidiu Curta și Romulus Pop, ambii din Târgu Mureș. Rezervă: Daniel Popescu (Țicleni). Observator: Ion Săvulea (Tg. Jiu).