Liga I la futsal programează azi una dintre cele mai importante partide din sezonul regular. Cu trei etape înainte de final, Informatica Timișoara și Autobergamo Deva se întâlnesc, de la ora 17:00 (în direct la Digi Sport 3), într-o confruntare care se anunță a fi un adevărat spectacol.

Pe Bega joacă azi primele două clasate în ierarhia Ligii I. Autobergamo Deva, echipă pregătită de Florin Ignat, care nu a renunțat însă la calitatea de jucător, e pe prima poziție a clasamentului, cu 54 de puncte, tot atâtea câte a agonisit și Informatica. Deva are un golaveraj mai bun, dar și un meci în plus disputat față de gruparea bănățeană.

Florin Ignat și-a adus echipa la Timișoara încă de ieri. Jucătorii de la Autobergamo Deva s-au cazat în imediata vecinătate a locului disputei și spun că sunt pregătiți de derby.

”Timișoara e favorită”

“Avem meci greu! Suntem conștienți că Timișoara e favorită în disputa de azi, iar noi pornim cu șansa a doua. Informatica are cel mai bun lot din Liga I. Și nu doar un lot valoros, ci și numeros. La meciul de azi Informatica poate conta inclusiv pe cei doi brazilieni recent achiziționați. Nu știu multe despre ei, dar sigur au valoare”, a spus Florin Ignat.

Antrenorul hunedorenilor a pregătit special meciul de la Timișoara. “Nici nu se poate altfel când joci o asemenea partidă! Nu avem probleme de lot, iar acesta e un lucru pozitiv. Suntem puțini, dar suntem toți! Cred că cine învinge azi în derby termină sezonul pe primul loc”, a mai adăugat Florin Ignat, care e optimist înainte de derby.

Informatica Timișoara, formație pregătită de Robert Lupu, care este și antrenorul naționalei de futsal a României, are în primul rând avantajul terenului propriu. Bănățenii au și un meci mai puțin disputat decât Deva, o restanță echivalentă tot cu un derby, o confruntare de cinci stele cu AS CITY’US Târgu Mureş, campioana țării, pe terenul acesteia.

Dorință de revanșă

“E un meci decisiv”, admite și Robert Lupu, care își complimentează la rândul său adversarul: “Deva are o echipă foarte bună, în primul rând foarte omogenă. E mai așezată. Noi am adus jucători în timpul campionatului, ceea ce a afectat coeziunea lotului. Plus accidentările. Lipsesc Tiago Alcantara, Ivan Ivanovici și Florin Matei. Fără aceste probleme cred că am fi fost fără probleme pe primul loc”.

Robert Lupu se bazează azi și pe dorința de revanșă a elevilor săi, învinși în tur la Deva cu 5-1! “Există această dorință de revanșă, asta e clar, plus una de reabilitare după eșecul din ultima rundă de la Târgu Secuiesc”, spune Lupu.

Tehnicianul bănățenilor nu s-a decis dacă îi va folosi azi pe cei doi brazilieni veniți în urmă cu o săptămână la echipă. “În mod normal, nu ar trebui să-i folosesc. Abia au sosit. Sunt buni, știu futsal, sunt tineri, 22 și 24 de ani, dar nu știu dacă voi apela la ei la meciul cu Deva”, a explicat Robert Lupu.

ADI DOBRE