Foto: Facebook United Galați

Spectacol total ieri în Sala Sporturilor Dunărea din Galați! CS United, formația locală, și FC Dunărea Călărași s-au confruntat într-un meci-restanță contând pentru etapa a 2-a a Ligii 1 la futsal. 

Cele două formații care au încheiat pe podium ediție trecută de campionat au oferit un meci superb. United avea de luat o revanșă în fața Dunării după eșecul din finala Cupei României, din primăvară, scor 1-2, meci în urma căruia formația din Călărași a cucerit primul trofeu important din istoria sa.

Gălățenii au încercat în același timp să se reabiliteze în fața suporterilor după înfrângerea din week-end-ul trecut, 2-6 în deplasarea de la Miercurea Ciuc. Și au reușit, în ciuda faptului că cei care au deschis scorul au fost oaspeții de la Dunărea Călărași, prin Pinto.

Replica gazdelor a venit imediat, Andrei Crăciun reușind egalarea și făcându-și astfel, cu o zi mai devreme, cadoul perfect pentru aniversarea celor 31 de ani ai săi!

United a forțat și a intrat la cabine în avantaj după golul lui Petică, unul dintre sportivii eligibili pentru regula Under 23.

La reluare, United a eliminat greșelile din prima repriză și a luat pe cont propriu partida, marcând de trei ori, deși a mai avut ocazii, dar Petrișor Toniță, portarul Dunării și al echipei naționale, a parat câteva mingi aproape imposibile.

A fost repriza internaționalului moldovean Cristian Obadă. Acesta a tras echipă după el și a marcat toate golurile părții secunde!

„Sunt bucuros în primul rând pentru că am trecut peste eșecul de la Miercurea Ciuc. Băieții au avut atitudine, dar cel mai mult mi-a plăcut jocul, faptul că ne-am creat o mulțime de ocazii”, a declarat Florin Ignat, antrenorul echipei gălățene, cel care a ales să nu mai joace din acest sezon. „M-am hotărât să stau doar pe bancă și, să știți, e mai bine, jocul se vede altfel”, a precizat fostul mare internațional.

CS United – Futsal Club Dunărea Călărași 5-1 (2-1)
Au marcat: Crăciun 16, Petică 17, Obadă 22, 24, 35 / Pinto 15
Sala Sporturilor Dunărea, Galați
Arbitri: Liviu Chița (Pitești), Bogdan Hanceariuc (Iași); Flavius Ionuț Cojocaru (Galați)
Observator: Ilie Sandru (Pitești)

UNITED: Grigoraș, Neacșu, Dinicuță – Obadă, Tacot, Petică, Cireș, Crăciun, Burdujel, Lașcu, Araujo, Stoica, Boșneagă, Crișan
Antrenor: Florin Ignat

DUNĂREA: Toniță, Moldoveanu – Nae, Movileanu, Tomescu, Vârlan, Plugaru, Krstic, Șotârcă, Aramă, Pinto, Ribeiro, Arhire, Thiago
Antrenor: Marian Șotârcă

În acest week-end și la începutul săptămânii viitoare sunt programate meciurile etapei a patra a Ligii 1, care se pot urmări pe pagina de Facebook Futsal România și pe Youtube/FutsalRomania. 

Iată programul:
duminică, 6 octombrie
ora 15:00
CFF Clujana Cluj – Informatica Timișoara
ora 18:00
Autobergamo Deva – Futsal Club Dunărea Călărași

luni, 7 octombrie
ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Imperial WET Miercurea Ciuc

Clasament: 1. Imperial WET 6; 2. Autobergamo 3p; 3. Odorheiu Secuiesc 3p; 4. Informatica 3p; 5. Dunărea 3; 6. United 3p; 7. Clujana 0

Pentru formația Imperial WET Miercurea Ciuc, derby-ul județului Harghita reprezintă repetiția generală înaintea meciurilor din Main Round-ul UEFA Futsal Champions League, programate săptămâna viitoare la Praga.

Liga 2, etapa a 3-a:
Seria I
sâmbătă, 5 octombrie, ora 16:00
Luceafărul Buzău – Sporting Dărăbani
meciul ACS Futsal Poli Iași – Fortius 2014 Buzău a fost amânat
ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ stă în această rundă
Clasament: 1. Ceahlăul 6p; 2. Poli Iași 3p; 3. Luceafărul 3p; 4. Fortius 0p; 5. Sporting 0p

Seria a II-a
sâmbătă, 5 octombrie, ora 17:30
Kereszthegy Remetea – AS Inter Gheorgheni
duminică, 6 octombrie, ora 18:00
Korondy Junior 2017 Corund – ACS West Deva
ACS KSE Târgu Secuiesc – CSM Târgu Mureș

Clasament: 1. West Deva 6p; 2. Târgu Secuiesc 6p; 3. Kereszthegy 3p; 4. CSM Târgu Mureș 1p; 5. Korondy Junior 0p; 6. Inter Gheorgheni 0p

Articol de Adi Dobre