„Anul trecut tot antrenor principal eram la Târgu Mureș, dar împărțeam funcția cu Gherman”, spune râzând Lucian Nicușan, care continuă: „Acum sunt singur! Va fi, cu siguranță, mult mai greu. Sper să fie un nou început pentru City’US, să ne ridicăm”.

„Andrei Cioban e un jucător de mare perspectivă”

Nicușan îl va avea ca „secund” pe Călin Olteanu, fost jucător la echipa din Târgu Mureș. City’US i-a pierdut în această vară pe Zsolt Csala, plecat la FK Odorheiu Secuiesc, și pe spaniolul Duque, plecat în Italia.

„Am adus în schimb jucători tineri. Andrei Cioban, de la Clujana Cluj, se numără printre noutăți. E un jucător foarte talentat și de mare perspectivă. A fost desemnat cel mai bun jucător al Final Eight-ului Campionatului U19 în ediția trecută. Bogdan Takacs a venit de la Sighișoara. Și el e jucător de U19. L-am reactivat pe Andrei Gândilă, e de aici, din Târgu Mureș, care a mai evoluat pentru echipa a doua a clubului nostru. Ne dorim și 2-3 jucători cu experiență, suntem în discuții, dar nu e bătut în cuie nimic”, a spus Lucian Nicușan.

Obiectivele pentru noul sezon

Vechiul și noul tehnician al echipei City’US s-a declarat mulțumit de evoluția trupei sale la Cupa Cetății, competiție desfășurată săptămâna trecută la Deva. „Mi-au plăcut copiii! Am apreciat dorința lor, agresivitatea, concentrarea, dorința de afirmare. Se vede însă lipsa de experiență. Trebuie săm avem însă răbdare. Vorbeam de tinerețe! Cel mai în vârstă jucător al nostru e Bogdan Covaci, 28 de ani! La Deva, Covaci și portarul Mihai Tătar, acesta din urmă are 23 de ani, au fost cei mai bătrâni din lot”, a mai spus Lucian Nicușan.

Tehnicianul ardelenilor a dezvăluit și obiectivele pentru viitorul sezon: „În primul rând dorim să formăm o echipă competitivă, care să practice un futsal de calitate, să ne calificăm în play-off-ul Ligii I și în Final Four-ul Cupei României. Se pot schimba însă multe, în funcție de situația financiară a echipei”.

Amical cu DEAC

Vineri, 18 august, de la ora 11:00, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, City’us Tîrgu-Mureș va susține un meci amical în compania formației maghiare Debreceni Egyetemi AC Futsal Club, pe scurt DEAC.

Aflată într-un stagiu de pregătire în România, DEAC a jucat deja o partidă de verificare și mai are programate alte două. În primul joc, formația maghiară a trecut cu 8-3 de Clujana, iar miercuri va întâlni echipa Inter Gheorgheni. Confruntarea cu City’US va fi ultima pentru DEAC. „Nu știu prea multe despre echipa maghiară. Țin minte însă că acum câțiva ani, în timpul unui cantonament în Ungaria, am jucat împotriva celor din Debrecen”, a spus Lucian Nicușan.