Al doilea eșalon valoric al futsalului românesc e gata de startul în noul sezon. Lovitura de începere se va da sâmbătă, 21 septembrie, la ora 14.30, la Piatra Neamț, acolo unde se vor confrunta ACS Futsal Ceahlăul și Sporting Dărăbani.

Runda se va încheia marți, 24 septembrie, tot în Moldova, la Iași.

Pentru noul sezon al Ligii 2 la futsal echipele au fost împărțite în două serii. În prima se regăsesc formațiile ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, Fortius Buzău, Sporting Dărăbani, ACS Futsal Poli Iași și Luceafărul Buzău. Din Seria a II-a fac parte: Kereszthegy Remetea, CSM Târgu Mureș, ACS West Deva, AS Inter Gheorgheni, Korondy Junior 2017 Corund și ACS KSE Târgu Secuiesc.

Iată programul primei runde:

Seria I

Sâmbătă, 21 septembrie, ora 14:30

ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – Sporting Dărăbani

Marți, 24 septembrie, ora 19:00

ACS Futsal Poli Iași – Luceafarul Buzău

– echipa Fortius 2014 Buzău NU va juca în această etapă

Seria a II-a

Sâmbătă, 21 septembrie, ora 16:00

Kereszthegy Remetea – CSM Târgu Mureș

Duminică, 22 septembrie, ora 18:00

ACS West Deva – AS Inter Gheorgheni

Marți, 24 septembrie, ora 17:00

Korondy Junior 2017 Corund – ACS KSE Târgu Secuiesc

„Suntem gata pentru un nou început! Chiar dacă s-au strâns câțiva ani buni de futsal, 13 dacă nu greșesc, tot există emoții. Eu sunt la echipă încă de la început. Și, tot de la început sunt doi dintre jucătorii noștri emblematici, Claudiu Șerban și Robert Gligoriță. Avem în continuare jucători tineri, crescuți de noi, tineri talentați. Cu ce gânduri pornim la drum?! Să jucăm futsal de calitate, să creștem în continaure copii, iar obiectivul îl reprezintă un loc în primele trei, care să ne asigure prezența în play-off”, a declarat Gabriel Bucur, antrenorul echipei Futsal Ceahlăul Piatra Neamț.

Echipele din eșalonul secund sunt obligate și ele ca din acest sezon să folosească în meciurile oficiale, pe toată durata unui meci, un jucător sub 21 de ani, plus alți doi pe banca de rezerve. „E măsură pe care o salutăm. Decizia nu ne prinde descoperiți pentru că avem mulți jucători sub 21 de ani, pe care îi foloseam și în trecut”, a spus Gabriel Bucur.

În cel de-al doilea meci al rundei, la Remetea, în județul Harghita, se întâlnesc formațiile Kereszthegy și CSM Târgu Mureș, partidă din Seria a II-a. Echipa pregătită de Lucian Nicușan, CSM Târgu Mureș, a rămas fără câțiva dintre cei mai buni tineri jucători ai săi, plecați în această vară în Liga I. „Avem alții pe care încercăm să-i creștem. Aici, la Târgu Mureș, avem tradiție nu doar în fotbal, ci și în creșterea tinerelor talente. Pe lângă cei tineri, în lot se regăsesc și jucători cu experiență, precum Zsolt Szabo, László Szőcs sau Răzvan Cătinean”, a declarat Lucian Nicușan, antrenorul echipei CSM Târgu Mureș.

Articol de Adi Dobre