Futsalul românesc se întoarce la Liga I după succesul fantastic bifat marți, 30 octombrie, la Odorheiu Secuiesc, acolo unde prima noastră reprezentativă a învins, într-un meci amical, multipla campioană mondială și europeană Spania. 

Etapa a VII-a a Ligii I la futsal demarează la Miercurea Ciuc, sâmbătă, 3 noiembrie, cu partida dintre Imperial WET Miercurea Ciuc și nou-promovata Bukovina Vicov. Pentru ciucani, care pornesc ca favoriți, meciul va fi repetiția generală pentru cele două confruntări care urmează, derby-urile cu Autobergamo Deva, din deplasare, și cu FK Odorheiu Secuiesc, de pe teren propriu.

Tot sâmbătă, la Galați, CS United și Informatica Timișoara vor reedita finalele ultimelor două ediții ale Ligii I într-un derby ce se anunță a fi spectaculos. Cele două mari rivale sunt neînvinse în acest sezon. „Va fi cu siguranță un meci spectaculos, pe placul fanilor noștri care vor fi, sunt sigur de asta, ca de obicei în număr mare alături de noi. Întâlnim campioana României, iar asta spune tot despre dificultatea partidei. Suntem însă pregătiți să facem față oricărui adversar”, a spus, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Nu va fi ușor la Galați. Niciodată nu a fost ușor. Va fi, ca de obicei, spectacol, pentru că ambele loturi sunt valoroase, iar ambițiile sunt pe măsură”, a spus și Robert Lupu, antrenorul-jucător al campioanei României și selecționer al primei reprezentative.

Etapa a VII-a va continua duminică, 4 octombrie, atunci când sunt programate două partide, printre care cel de-al doilea derby al rundei, meciul dintre Dunărea Călărași și Autobergamo Deva. Deși în vară a fost la un pas de desființare, Futsal Club Dunărea Călărași și-a câștigat statutul de revelație a actualului sezon. Rezultatele înregistrate până acum de echipa pregătită de Marian Șotârcă au propulsat Dunărea pe primul loc în Liga I.

Din această postură, Dunărea va da piept cu o formație care are ca obiectiv titlul în acest sezon, Autobergamo Deva. Ambele au câte un eșec în acest sezon. Dunărea a pierdut greu în etapa a II-a la Timișoara, în timp ce Deva a cedat acum două runde la Galați.

Fiecare meci e o bucurie pentru noi. Nici meciul cu Autobergamo Deva nu va face excepție. Ne așteaptă însă un meci foarte greu, dar vrem să câștigăm. În primul rând pentru a confirma parcursul bun de până acum și pentru a ne menține în fotoliul de lider. Deva e o echipă cu pretenții, nu va fi ușor”, a spus Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al echipei Dunărea Călărași.

Etapa se va încheia luni, 5 noiembrie, la Iași, acolo unde echipa lui Nelu Stancea primește vizita ultimei clasate Clujana Cluj.

Liga I, etapa a VII-a:

sâmbătă, 3 noiembrie
ora 11:00: Imperial Wet Miercurea Ciuc – Bukovina Vicov
ora 18:45: CS United Galaţi – Informatica Timișoara

duminică, 4 noiembrie
ora 15:00: Futsal Club Dunărea Călărași – Autobergamo Deva
ora 20:00: SCM Gloria Buzău – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

luni, 5 noiembrie, ora 16:00
Futsal Poli Iași – CFF Clujana Cluj

*Rezultatele meciurilor pot fi modificate prin hotărârile Comisiei de Disciplină. 

*În ședința Comisiei de Etică și Disciplină a FRF din data de 20 iunie 2018 în baza art. 52.5 din RD s-a hotărât depunctarea echipei CS United Galați cu 3 puncte scăzute din noul campionat

Clasament: 1.Dunărea 15p; 2. Informatica 14p; 3. Autobergamo 13p; 4. United 13p; 5. Odorheiu Secuiesc 10p; 6. Imperial WET 10p; 7. Gloria Buzău 6p; 8.Poli Iași 3p; 9. Bukovina 0p; 10. Clujana 0p.

Liga a II-a, etapa a VI-a:

sâmbătă, 3 noiembrie
ora 18:00: Kereszthegy Remetea – Pro Tineret Sighișoara
ora 18:30: Fortius 2014 Buzău – Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț

duminică, 4 noiembrie, ora 13:00 
United 2 Galați – CS KSE Târgu Secuiesc

*În legătură cu meciul Pro Academy Fălticeni – CSM Târgu Mureș urmează a se lua o decizie după retragerea formației Pro Academy

*AS Inter Gheorgheni stă în această rundă

 

Articol de Adi Dobre