Vacanța a luat sfârșit și pentru Liga I la futsal. Noul sezon al primului eșalon valoric al futsalului românesc va debuta în forță, cu o rundă în care este programat un prim-derby, confruntarea de la Galați dintre vicecampioana CS United și Imperial WET Miercurea Ciuc, formație care nu și-a ascuns ambițiile de a lupta pentru titlu în acest an.

Sezonul 2018-2019 al Ligii I la futsal marchează debutul pe prima scenă a două formații, Bukovina Vicov și SCM Gloria Buzău, precum și revenirea formației Clujana Cluj.

Startul etapei inaugurale se va da sâmbătă seară în nord-ul extrem al țării, în Bucovina, la Vicovu de Jos, aproape de granița cu Ucraina!

Va fi sărbătoare la debutul echipei Bukovina în Liga I”, anunță președintele Corneliu Carcea. Bukovina Vicov are parte de un debut de vis în Liga I, adversara moldovenilor fiind Informatica Timișoara, echipa care a cucerit ultimele patru trofee puse la bătaie în futsalul românesc: Supercupa (de două ori), Campionatul și Cupa României!

Obiectivul a fost îndeplinit, nesperat, dar îndeplinit! Vrem să dăm totul pe teren și în afara acestuia pentru a lăsa o impresie frumoasă tuturor. Vrem ca între jucători să nu existe orgolii, invidie, pentru că unitatea grupului reprezintă forța echipei. Nu va fi ușor cu Informatica Timișoara. Suntem însă pregătiți să apărăm culorile echipei, onoarea Bucovinei și a localităților care dau jucători la formația noastră. Am promovat debutul nostru în Liga I cât am putut de mult, la televiziunea locală, la radioul din Rădăuți, peste tot. În plus intrarea va fi liberă, așa că așteptăm ca sala să fie plină. Prezența unui public numeros îi va motiva pe băieți și va fi un avantaj pentru noi. De la următorul meci pe teren propriu spectatorii, care vor avea de asemenea intrarea liberă, pot face donații echipei. Nu e însă nimic obligatoriu. Nu stăm pe roze din punct de vedere financiar, dar sperăm să rezistăm”, a declarat, pentru www.frf.ro, Corneliu Carcea, președintele echipei Bukovina Vicov.

După ce s-a impus în Supercupa de la Sighișoara și s-a calificat în Main Round-ul UEFA Futsal Champions League, Informatica Timișoara dorește să înceapă cu dreptul și noul sezon al Ligii I. „Chiar dacă suntem favoriți în jocul de la Vicovu de Jos, trebuie să tratăm meciul cu seriozitate și adversarul cu respectul cuvenit. Nu va fi ușor, pentru că e prima etapă”, a spus, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara.

Debut de foc și pentru Clujana Cluj, revenită, după un an de „exil” în Liga a II-a, pe prima scenă a futsalului românesc. În prima rundă, Clujana va evolua în deplasare împotriva echipei Autobergamo Deva, una dintre candidatele la titlu în acest sezon. „Va fi foarte greu la Deva, dar vom încerca să dăm totul. Întâlnim în prima etapă Autobergamo, apoi în etapa a II-a pe Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, iar în runda a III-a pe United Galați! Practic, pentru noi campionatul începe în octombrie, odată cu etapa a IV-a”, a spus, pentru www.frf.ro, Florin Chelaru, președintele echipei Clujana Cluj.

Iată programul etapei inaugurale:

sâmbătă, 8 septembrie, ora 18.30
Bukovina Vicov – Informatica Timișoara

duminică, 9 septembrie
ora 18:00
Autobergamo Deva – CFF Clujana Cluj-Napoca

ora 20:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Futsal Poli Iași

luni, 10 septembrie, ora 18:30
CS United Galaţi – Imperial WET Miercurea Ciuc

marți, 11 septembrie, ora 18:30
SCM Gloria Buzău – Futsal Club Dunărea Călărași

 

Articol de Adi Dobre