Foto: Facebook United Galați

Liga I la futsal a programat marți seară la Deva ultimul meci al etapei 14.

Într-o confruntare fără miză, oaspeții de la FK Odorheiu Secuiesc, mult mai experimentați, nu le-au dat vreo șansă tinerilor jucători de la Autobergamo Deva, harghitenii impunându-se cu scorul de 8-1. A fost abia al treilea succes în acest campionat pentru FK Odorheiu Secuiesc. Fost jucător al celor de la Autobergamo în sezonul trecut, Biró Attila a marcat patru goluri, fiind cel mai bun om al harghitenilor.

În primul meci al etapei a XIV-a, la Timișoara, s-au aflat față în față campioanele din ultimelor două sezoane, Informatica și Imperial WET Miercurea Ciuc. Trupa pregătită de fostul mare internațional Cosmin Gherman nu a avut probleme în deplasarea de la Timișoara și a bifat al treilea succes din 2020, două în Liga I, unul în Cupa României. În cele trei meciuri, Imperial WET Miercurea Ciuc a înscris 32 de goluri și a primit doar două!

Nici vicecampioana CS United Galați nu a avut probleme în această rundă. Marea rivală a ciucanilor în lupta pentru titlu a câștigat la Cluj, 4-0 cu CFF Clujana, două goluri fiind reușite de antrenorul-jucător Florin Ignat.

Sâmbătă, CS United și Imperial WET se vor confrunta pentru un loc în Final Four-ul Cupei României. Partida se va juca la Galați.

Odată cu finalul partidei Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc a fost trasă cortina peste sezonul regular al Ligii I la futsal. Campionatul va continua cu play-off-ul și play-out-ul.

După ce a încheiat sezonul regular pe primul loc, campioana Imperial WET Miercurea Ciuc va demara play-off-ul cu o zestre de trei puncte, CS United Galați cu două puncte, Futsal Club Dunărea Călărași cu un punct, în timp ce Informatica Timișoara nu va avea niciun punct. Play-off-ul se va disputa în sistem tur-retur, fiecare cu fiecare.

La final, locul 1 va juca în semifinale cu locul 4, în timp ce locul 2 va da piept cu echipa ce va încheia pe poziția a treia.

Semifinalele se dispută după sistemul cel mai bun din trei meciuri, cu două confruntări pe terenul echipei mai bine poziționate în play-off.

Învingătoarele din semifinale se vor confrunta în finala campionatului, care va fi stabilită după regula „cel mai bun din 5 jocuri”. Învinsele se vor întâlni în finala mică.

Etapa 14
Informatica Timișoara -Imperial WET Miercurea Ciuc 2-8 (0-6)
Sala Sporturilor „Constantin Jude”, Timișoara
Au marcat: Nemițeanu (29), Stoian Milovac (30) / Rakić (3), Cr. Matei (7), Pršić (14, 22), Sasse (15), Hadnagy (16), Fl. Matei (19), Tankó (24)
Arbitri: Marian Ivănescu (București), Cezar Georgian Ionescu (Buzău) / Cosmin Cojocea (Popești Leordeni)
Observator: Frusin Florea (București)

CFF Clujana Cluj – CS United Galați 0-4 (0-2)
Sala Sporturilor „Horia Demian”, Cluj
Au marcat: Tacot (9), Burdujel (15), Fl. Ignat (27, 36)
Arbitri: Ovidiu Dan Curta, Romulus Constantin Pop (ambii din Târgu Mureș) / Ovidiu Ciprian Bărluțiu (Cluj)
Observator: Sorin Vădana (Cluj)

Autobergamo Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 1-8 (0-5)
Sala Sporturilor, Deva
Au marcat: Budai (27) / Biró Attila (3, 4, 16, 32), Kedei Barna (6, 7, 37), Jakab Tamás (40)
Arbitri: Mihai Alexandru Kiuță (Brașov), Constantin Daniel Popescu (Țicleni) / Liviu Dârjan (Brașov)
Observator: Ilie Șandru (Pitești)

– echipa Dunărea Călărași a stat în această rundă

Clasament: 1. Imperial WET 33p; 2. United 31p; 3. Dunărea 22p; 4. Informatica 18p; 5. Autobergamo 11p; 6. Odorheiu Secuiesc 9p; 7. Clujana 0p

Cupa României

În acest week-end sunt programate primele partide din sferturile de finală ale Cupei României la futsal. Învingătoarele se vor califica în Final Four-ul competiției:

Sâmbătă, 22 februarie, ora 16:00
CS United Galați – Imperial WET Miercurea Ciuc

Duminică, 23 februarie, ora 15:00
CFF Clujana Cluj – Autobergamo Deva

Luni, 24 februarie, ora 18:00
ACS KSE Târgu Secuiesc – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Marți, 25 februarie, ora 18:00
Informatica Timișoara – Futsal Club Dunărea Călărași

Articol de Adi Dobre