Sezonul regular al Ligii 1 Futsal Fortuna se va încheia astăzi la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău acolo unde, cu începere de la ora 18:30, este programată ultima partidă a etapei a 14-a.

Față în față, în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv, se vor afla formațiile Luceafărul Buzău și ACS West Deva.

Răsplătită zilele trecute de Asociația Județeană de Fotbal Buzău cu titlul de „cea mai bună echipă de futsal din județ”, Luceafărul debutează oficial în noul an cu gândul la cel de-al treilea succes în actualul sezon al Ligii 1 Futsal Fortuna. Înaintea acestei partide gruparea buzoiană ocupă locul 6 în clasament, în timp ce adversara sa, nou-promovata West Deva se află pe locul 5, cu un avans de șase puncte.

„Vrem să începem cu dreptul noul an. Dincolo de cele trei puncte puse în joc, o victorie ne-ar aduce un important capital de moral pentru ce va urma în acest sezon. În același timp avem de luat o revanșă după eșecul la limită din tur, scor 4-5. Suntem din nou pe micile ecrane ceea ce ne bucură pentru că putem face o bună propagandă futsalului și orașului pe care îl reprezentăm”, a spus Iulian Trăsnea, predintele echipei Luceafărul Buzău.

Etapa a 14-a a Ligii 1 Futsal Fortuna a programat sâmbătă, 21 ianuarie, două meciuri, ambele deosebit de spectaculoase. FK Odorheiu Secuiesc a primit vizita formației CFF Clujana Cluj, lanterna roșie. Așa cum era de așteptat, trupa lui Jakab Zoltán nu a avut niciun fel de probleme. După 20-2 în tur, la Cluj, FK Odorheiu Secuiesc și-a trecut în cont încă un succes la scor, 19-2 (9-2). Cel mai bun om al partidei a fost tânărul internațional Bálint Andor, autor a șase goluri.

În cea de-a doua partidă a zilei, disputată la Deva, s-au confruntat vicecampioana Autobergamo Deva și campioana CS United Galați. Primul derby al anului în Liga 1 Futsal Fortuna a fost un spectacol total! Neînvinsă până la ora partidei de la Deva, CS United a început în forță. Gălățenii, fără trei piese de bază – Pele, Cardenas și Crăciun, au avut nevoie de 13 minute pentru a deschide scorul, autor Daniel Araujo, și de alte două pentru a-l majora, prin Matei Boșneagă. Acesta a fost scorul primei reprize. La reluare, Autobergamo Deva a demarat o spectaculoasă cursă de revenire. Noile achiziții, brazilienii Bernardo și Wellington, au arătat că s-au integrat perfect în angrenajul hunedorenilor, deși perioada de adaptare a fost destul de scurtă. Autobergamo Deva a reușit să întoarcă scorul și, într-un final entuziasmant, să se impună cu 4-2, administrându-i campioanei României primul eșec din acest sezon!

În urma acestui rezultat, lupta pentru titlul de campioană s-a relansat! FK Odorheiu Secuiesc s-a apropiat la doar două puncte de United Galați, în timp ce Autobergamo e la patru puncte în spatele liderului.

Iată rezultatele și programul etapei a 14-a:

Sâmbătă, 21 ianuarie

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CFF Clujana Cluj 19-2 (9-2)
Au marcat: Miklós (3, 12), Bálint (5, 14, 27, 34, 36, 36), Kanyó (9, 22, 23, 24), Péter M. (10), Boga (13), Kerestély (15, 30), Tankó (16, 32), Kedei (31) / Bucur (19), Daradics (20)
Arbitri: Mihălcuț Andrei (Iași), Peter Joszef (Sfântu Gheorghe); Spaiuc Sebastian (Iași)
Observator: Kiuță Mihai (Brașov)

ACS Autobergamo Deva – CS United Galați 4-2 (0-2)
Au marcat: Wellington (25), Bernardo (26), Cojocaru (33), Gavrilă (35) / Araujo (13), Boșneagă (15)
Arbitri: Deaconu Laurentiu (Berceni), Balint Attila; Benedek Andras (ambii din Odorheiu Secuiesc)
Observator: Mititel Marius (București)

Marți, 24 ianuarie

Ora 18:30, CS Luceafărul Buzău – ACS West Deva, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” – Buzău, în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv
Arbitri: Ciobanu Vlad, Hanceariuc Bogdan (ambii din Iași); Mocanu Dragoș (Brăila)
Observator: Balmus Doru (Galați)

  • echipa CSF CFR 1933 Timișoara stă în această etapă

Clasament: 1. United 29p; 2. Odorheiu Secuiesc 27p; 3. Autobergamo 25p; 4. Timișoara 21p; 5. West Deva 12p; 6. Luceafărul 6; 7. Clujana 0p

Articol de Adi Dobre