Etapa a 5-a a Turului Suplimentar al Ligii 1 Futsal Fortuna a programat marți seară la Timișoara duelul dintre formația locală, CFR, și FK Odorheiu Secuiesc.

Confruntarea găzduită de Sala Sporturilor „Constantin Jude” s-a încheiat cu victoria grupării harghitene, 3-2, care și-a trecut astfel în cont cel de-al treilea succes stagional în fața bănățenilor. În sezonul regular, FK Odorheiu Secuiesc a învins atât la Timișoara (2-1, etapa a 5-a), cât și în Harghita (6-4, etapa a 12-a).

În urma acestui succes, FK Odorheiu Secuiesc a urcat pe locul 2 în clasamentul Ligii 1 (două puncte avans față de Autobergamo Deva și trei de CFR Timișoara) și are mari șanse să rămână pe această poziție până la final. Până la finalul Turului Suplimentar, fază premergătoare play-off-ului, CFR Timișoara mai are de disputat un singur meci (la Deva, cu Autobergamo), în timp ce FK Odorheiu Secuiesc va mai da piept cu West Deva – pe teren propriu și cu Luceafărul Buzău – în deplasare.

Autobergamo Deva mai are de jucat cu CSF CFR Timișoara și cu West Deva – ambele meciuri la Deva.

Primele două clasate la finalul Turului Suplimentar vor juca direct în semifinalele play-off-ulu. În cele două „sferturi” se vor întâlni Locul 3 cu Locul 6, în timp ce Locul 4 va da piept cu Locul 5 (cel mai bun din trei meciuri).

Pentru un loc în marea finală se vor bate (cel mai bun din trei  meciuri):

  • Locul 1 vs Învingătoarea din meciul Locul 4 vs locul 5.
  • Locul 2 vs Învingătoarea din meciul Locul 3 vs Locul 6
  • Finala se va juca după regula cel mai bun în cinci partide.

FK Odorheiu Secuiesc a început perfect meciul de la Timișoara, prima repriză fiind una aproape fără greșeală. Kedei a deschis scorul după doar un minut și jumătate după o execuție spectaculoasă). Șase minute mai târziu, Sasse a dus scorul la 2-0 pentru harghiteni tot în urma unei execuții sopectaculoase, iar Kedei a făcut dubla în penultimul minut al reprizei. Timișoara a replicat și, în cele din urmă, a reușit să marcheze în ultimul minut al reprizei prin Andrei Grosu.

La reluare, CFR Timișoara a demarat cursa de urmărire, a marcat prin Andrei Grosu, în minutul 26, dar nu a mai avut forța să întoarcă rezultatul. Robert Lupu a apelat inclusiv la un joc „5 contra 4”, dar fără efect.

„A fost un meci dominat de noi. Noi cu ratările, ei cu golurile. Portarul lor a făcut diferența, a fost cel mai bun om de pe teren”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei CFR Timișoara.

„A fost un meci greu pentru noi, mai ales că ne-au lipsit două piese de bază, Kanyo și Balint, jucători de echipă națională. Trei puncte foarte importante în cursa pentru locul 2. Vrem să încheiem Turul Suplimentar pe locul doi. Nu știu dacă azi am meritat victoria dacă e să ținem cont de ocaziile pe care Timișoara și le-a creat”, a spus Jakab Zoltan, managerul echipei FK Odorheiu Secuiesc.

Cu o zi înainte, luni, 27 martie, campioana CS United Galați s-a impus pe terenul celor de la CFF Clujana Cluj (scor 16-1), și nu mai poate pierde poziția de lider. Gălățenii mai au de jucat un singur meci.

Etapa a 5-a a Turului Suplimentar:

  • Sâmbătă, 25 martie

ACS West Deva – CS United Galați 3-7 (0-3), Sala Sporturilor, Deva

Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Deaconu Laurențiu (Berceni); Trașcă Marius (Pitești)

Observator: Ivănescu Marian (București)

  • Duminică, 26 martie

CS Luceafărul Buzău – CFF Clujana Cluj 8-2 (5-1), Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, Buzău

Arbitri: Preda Romeo, Hornet Andrei; Mocanu Dragoș (toți trei din Brăila)

Observator: Captan Sebastian (Galați)

  • Marți, 28 martie

CSF CFR 1933 Timișoara – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 2-3 (1-3), Sala Sporturilor „Constantin Jude”, Timișoara

Arbitri: Chița Liviu (Pitești), Dârjan Liviu (Brașov); Scînteie Ghiță Florin (Moldova Nouă)

Observator: Sandru Ilie (Pitești)

– echipa Autobergamo Deva a stat în această rundă

  • Luni, 27 martie – etapa a 7-a

CFF Clujana Cluj – CS United Galați 1-16 (1-11), Sala Sporturilor „Horia Demian”, Cluj

Arbitri: Anca Florin Daniel (Deva), Blindu Cătălin Ionuț (Hunedoara); Brașovean Cristian Cosmin (Cluj)

Observator: Vădana Sorin (Cluj)

Clasamentul Ligii 1 Futsal Fortuna:

1. United 39p (16 meciuri); 2. Autobergamo 32p (16 meciuri); 3. Timișoara 31p (16 meciuri); 4. Odorheiu Secuiesc 31p (15 meciuri); 5. West Deva 18p (15 meciuri); 6. Luceafărul Buzău 9p (16 meciuri); 7. CFF Clujana Cluj 0p (16 meciuri)

ARTICOL DE ADI DOBRE