United Galaţi, revelaţia sezonului trecut al Ligii I la futsal, e gata de luptă! Locul patru la sfârşitul sezonului regular anul trecut, formaţia pregătită de David Asandei a ajuns până în semifinalele play-off-ului, unde a pierdut greu, 1-2 la "general", în faţa echipei Informatica Timişoara. În plus, United Galaţi a jucat finala Cupei României contra celor de la Autobergamo, chiar la Deva, finală pe care a pierdut-o însă, tot la limită, 2-3.

United nu a impresionat pe piaţa transferurilor în această vară, David Asandei mizând în continuare pe acelaşi nucleu de jucători harnici şi devotaţi clubului. United Galaţi va debuta în noul sezon al Ligii I a futsal luni, 5 septembrie, la Târgu Secuiesc.

"Cred în surprize!

– Domnule Asandei, cum vedeţi noul sezon al Ligii I?
– La general vorbind, două echipe s-au întărit serios. E vorba despre Autobergamo Deva şi Informatica Timişoara. Au investit mult şi cred că sunt echipele care se vor lupta pentru titlu în acest sezon. Mai ales că City’us Târgu Mureş, campioana României, a pierdut cei mai buni jucători. S-a văzut asta şi în Supercupă, unde a fost învinsă clar de Autobergamo. Am convingerea totuşi că orice echipă se poate implica în lupta pentru titlu, mai ales că înainte de play-off se pot întări prin aducerea de jucători valoroşi. Vom vedea ce va fi. Cred în surprize.

– United?!
– Am pierdut doi jucători aflaţi la final de contract. Aşteptăm un internaţional din Republica Moldova. În rest, avem la dispoziţie lotul de anul trecut, unul omogen, care, cu excepţia unei singure echipe, City’us Târgu Mureş, a învins toate celelalte formaţii din Liga I. Va fi un campionat puternic, şi asta chiar dacă unele echipe au renunţat la jucătorii străini, aşa cum s-a întâmplat la Sfântu Gheorghe şi la Târgu Secuiesc.

– Care e obiectivul pentru noul sezon?
– Să ne menţinem în primele patru, chiar să ajungem în finala campionatului. Iar în Cupă să ne depăşim performanţa de anul trecut, adică să câştigăm Cupa. Anul trecut, dacă n-am fi jucat finala la Deva, acasă la Autobergamo, cred că am fi cucerit trofeul.

"E greu aici! Nu e de noi"

– Sunteţi cap de serie în Cupa Românei!
– Da, noul regulament a hotărât ca noi, alături de City’us, Informatica şi Autobergamo, să fim capi de serie. Şi, rămânând la capitolul noutăţi, vrem să salutăm decizia Federaţiei Române de Fotbal de a înfiinţa din acest sezon campionatul U19. Astfel, fiecare echipăde primă ligă va trebui să aibă pepinieră proprie. Unele aveau deja. Doar aşa vom putea creşte jucători. Auzeam conducători de cluburi plângându-se de faptul că nu vine nimic din urmă, că nu au de unde să aducă jucători români. Acum, vom avea. Nu imediat, dar vom avea. Şi echipa naţională va avea de câştigat, pentru că, priviţi, generaţia lui Lupu, Matei, Gherman şi a celorlalţi e la apus.

– Vin tineri la futsal?
– Vin, dar şi pleacă! Pentru că nu e uşor. Am avut doi băieţi, veneau de la fotbalul mare, care după după antrenamente au zis: "E greu aici! Nu e de noi"! Futsalul pare uşor din tribună, dar pe parchet e mai dificil. Doctoriţa noastră de la echipă, după primele antrenamente şi jocuri la care a asistat, a zis: "Aş asemăna futsalul cu sporturile extreme, atât de mare e efortul şi atât de spectaculos e această disciplină"!