Trupa pregătită de Marcos Angulo a dat piept cu formația Kairat Almatî, multipla campioană a Kazahstanului și de două ori câștigătoare a UEFA Futsal Cup (2012–13, 2014–15). Kairat s-a impus cu scorul de 5-2, la capătul unui meci spectaculos.

Autobergamo Deva a fost cea care a deschis scorul în prima confruntare a zilei în Grupa D. Kairat, echipă pregătită de celebrul Ricardo Cámara Sobral, alias Cacau, și garnisită cu supervedete de talia lui Higuita, Leo Douglas Junior, Douglas, Alexandre Moraes, Suleimenov sau ungurul Dróth Zoltán, a tras tare ca să întoarcă rezultatul.

Kairat – Autobergamo 5-2
Au marcat: Leo (6:49, 31:55, Higuita (15:14) și Tayebi (21:37, 34:07) pentru Kairat Almatî, Cristi Matei (1:16, 33:35) pentru campioana României.
Au arbitrat: Saša Tomić (Croația) și Pascal Lemal (Belgia).

„A fost un meci de un nivel incredibil. Cred că ne-am ridicat la nivelul adversarului, un adversar care are ca obiectiv câștigarea grupei”, a spus internaționalul Florin Ignat.

În ciuda eșecului, antrenorul Marcos Angulo a avut doar cuvinte de laudă la adresa echipei sale. „Am jucat uimitor și realmente serios. Cred că românii ar trebui să fie mândri de acești jucători”, a spus, pentru www.frf.ro, tehnicianul spaniol.

Marcos Angulo a început cu Tonița – Pânzaru, C. Matei, Paulo ferreira și F. Matei. Au mai jucat Ignat, Obadă, Tacot, Csoma și Stoica. Portar de rezervă la Deva e tânărul Darius Savu, 20 de ani.

Următorul joc al campioanei României e azi, 24 noiembrie, de la ora 22.30 (ora României. Autobergamo Deva va fi nevoită să facă față unui adversar teribil, formația gazdă Inter Movistar! Favorită la câștigarea UEFA Futsal Cup în acest sezon, Inter Movistar, echipă pregătită de Jesús Velasco, a dat de pământ cu Braga în primul meci al Grupei D, scor 7-0. Au marcat Elisandro (7:55), Bruno Taffy (10:57), Ricardinho (12:50), Gadeia (16:51, 19:32), Nilson Miguel (30:10-autogol) și Daniel Shiraishi (34:16).

Sâmbătă, 25 noiembrie, e zi de pauză în Grupa D. Ultima etapă e programată duminică.

GRUPA D – Pabellón Jorge Garbajosa, Torrejón de Ardoz
23 noiembrie

Kairat Almatî – Autobergamo Deva 5-2
Inter FS – Braga 7-0

24 noiembrie
Braga – Kairat Almatî
Inter FS – Autobergamo Deva

26 noiembrie
Autobergamo Deva – Braga
Kairat Almatî – Inter FS