dCS United Galați și Autobergamo Deva vor lupta cu trofeul de campioană pe masă, în timp ce KSE Târgu Secuiesc și Informatica Timișoara vor juca în finala mică, de consolare, a unui turneu reușit.

Duminică, în semifinale, United și Autobergamo au reușit victoriile în urma cărora și-au asigurat prezența în ultimul act al Final Eight-ul Campionatului Național de futsal U19.

După ce seniorii au ajuns în finala Ligii I, juniorii de la CS United obțin și ei o performanță de care își vor aminti totdeauna cu mândrie: vor juca finala Campionatului Național. În plus, juniorii gălățeni i-au răzbunat în semifinale pe seniorii care pierdeau finala Ligii I în fața Informaticii Timișoara, eliminând echipa U19 a grupării bănățene! Echipa antrenată de Cristian Ștefu și Costel Străinu a trecu, scor 8-5, de Informatica Timișoara!

La pauză, United conducea cu 4-2, după o primă repriză în care a dat tonul și a condus cu 2-0 și 4-1. Juniorii de la Informatica, pregătiți de tandemul Vlad Iancu – Valentin Ilașau, au revenit și au egalat la 4. A fost chiar 5-5, după care United a forțat și s-a desprins în învingătoare.

Cea de-a doua semifinală a Final Eight-ului Campinatului Național U19 a adus față în față formațiile KSE Târgu Secuiesc și Autobergamo Deva. Încurajate de un public extraordinar, gazdele de la KSE i-au dat mari bătăi de cap echipei lui Adrian Moț. Prima repriză a fost foarte echilibrată și s-a încheiat la egalitate, 3-3.

Autobergamo Deva s-a impus în cele din urmă cu 9-5 și încearcă să bifeze eventul. În urmă cu doar câteva săptămâni, Autobergamo Deva a cucerit Cupa României U19, după o finală dramatică decisă la loviturile de departajare, în compania Dunării Călărași.

„Suntem foarte bucuroși că am ajuns în finala Campionatului Național! Sincer, nu ne-am propus asta și nici nu credeam că va fi posibil. Echipa a jucat însă exemplar. Mă bucur de asemenea că antrenorului Adrian Moț i-a ieșit tactica cu Andre Luis. Vorbisem cu el să-l folosească într-un meci decisiv, Andre Luis să fie elementul surpriză, și așa a fost! Dacă juniorii vor reuși să aducă acasă titlul de campioană, după ce au cucerit Cupa României, ar însemna că am salvat sezonul. Supărarea pricinuită de seniori, care au ratata atât Cupa, cât și campionatul, nu a trecut, dar acești copii ne pot ajuta să trecem mai ușor peste eșecurile amintite!”, a declarat Doru Popa, președintele și finanțatorul echipei Autobergamo Deva.

Iată rezultatele și programul complet al meciurilor:

Sâmbătă, 26 mai
Informatica Timișoara – Internazionale Vaslui 10-9
United Galați – Pro Tineret Sighișoara, 7-3
KSE Târgu Secuiesc – Dunărea Călărași 11-1
Autobergamo Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 8-4

Duminică, 27 mai
Informatica Timișoara – CS United Galați 5-8
KSE Târgu Secuiesc – Autobergamo Deva 5-9

Luni, 28 mai
Finala mică – ora 16:00
Informatica Timișoara – KSE Târgu Secuiesc
Finala mare – ora 18:00
CS United Galați – Autobergamo Deva

Meciurile vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook Futsal Romania și pe YouTube Futsal Romania.