Foto: Gelu Cracana

Echipa de juniori U19 a clubului Informatica Timișoara a cucerit luni seară titlul de campioană a României.

Trupa pregătită de Valentin Ilaș s-a impus în ultimul act al turneului final al Campionatului Național în fața formației CSM Târgu Mureș cu scorul de 4-1. Triumful de la Piatra Neamț vine la aproape trei luni după cel de la Odorheiu Secuiesc, din Cupa României, bănățenii reușind astfel eventul, reușit sezonul trecut de echipa de seniori a Informaticii Timișoara.

Informatica a încheiat în avantaj prima repriză a finalei, după golul reușit de Mihnea Toader. La reluare, tot bănățenii au fost cei care au marcat primii, prin Andrei Grosu. CSM Târgu Mureș a punctat prin Alexandru Cucuieț, a jucat „5 contra 4”, dar nu a mai reușit să înscrie. Pe final, echipa lui Valentin Ilaș a mai marcat de două ori, prin Gorsu și Gavrilă.

Sergiu Gavrila, cu 8 reusite, a fost cel mai bun marcator al turneului pentru Informatica Timișoara. Mihnea Toader, autor a 5 goluri, a bifat al doilea event consecutiv la juniori, după cel de anul trecut cu Autobergamo Deva.

E o victorie mare, o victorie a dăruirii, o recompensă uriașă pentru munca depusă de această echipă. Am spus încă din iarnă că Informatica Timișoara are ca obiectiv eventul și am reușit să ne îndeplinim acest obiectiv”, a spus Florin Chirițescu, directorul sportiv al echipei Informatica Timișoara.

Informatica Timișoara – CSM Târgu Mureș 4-1
Au marcat: Mihnea Toader, Andrei Grosu (de două ori), Sergiu Gavrilă / Alexandru Cucuieț

Arbitri: Daniel Decă, Ionuț Smeu (ambii Brăila)

Informatica Timișoara: Theodor Lungu, Thomas Toth, Sergiu Gavrilă, Mihnea Toader, Andrei Grosu , Darius Nastai, Isfan Budai, Andrei Stănilă, Zabar Kovacs, Denis Dan. Antrenor: Valentin Ilaș

CSM Târgu Mureș: Hunor Bari, Robert Crișan, Alexandru Cucuieț, Imre Lehel, Richard Iszlai, Paul Ludușan, Norbert Nagy, Tamas Nagy, Vasile Nicola, Attila Ordog, Catalin Șerban, Adrian Șuteu, Adorjan Szasz, Robert Toth. Antrenor: Janos Kovacs

În deschiderea finalei mari a Campionatului Național de futsal U19 învinsele din semifinale, West Deva și Futsal Klub Odorheiu Secuiesc au luptat pentru medaliile de bronz. FK Odorheiu Secuiesc s-a impus cu scorul de 6-2.

Iată rezultatele turneului final:

Joi, 23 mai
KSE Târgu Secuiesc – CSJ Știința „U” Craiova 11-4
CS United Galați – CSM Vaslui 4-2
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Korondy Junior 2017 Corund 9-0

Vineri, 24 mai
CSM Târgu Mureș – KSE Târgu Secuiesc 7-2
Informatica Timișoara – CS United Galați 5-4
Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 0-6

Sâmbătă, 25 mai
CSJ Știința „U” Craiova – CSM Târgu Mureș 3-5
CSM Vaslui – Informatica Timișoara 1-9
Korondy Junior 2017 Corund – Futsal Ceahlaul Piatra Neamț 0-4
West Deva – Viitorul Băleasa 4-3

Semifinale
West Deva – Informatica Timișoara 1-5
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSM Târgu Mureș 2-7

Finala mică, locurile 3-4
West Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 2-6

Finala mare, locurile 1-2
Informatica Timișoara
– CSM Târgu Mureș 4-1

Articol de Adi Dobre