Echipa Informatica Timișoara a mai adus un trofeu futsalului bănățean. Cea care a dat lovitura a fost de această dată echipa de juniori U19 a clubului de pe Bega, care a cucerit joi seară, pentru a doua oară în istorie, Cupa României! Precedenta ispravă a juniorilor timișoreni a fost bifată în urmă cu doi ani.

Informatica Timișoara s-a impus în finala Cupei României, scor 5-2, în fața echipei CSM Târgu Mureș.

Găzduit de Odorheiu Secuiesc, Final Eight-ul Cupei României a arătat că fustalul din România are viitor. Mulți dintre juniorii echipei Informatica Timișoara au trecut prin botezul Ligii I. În iarnă, când, din motive financiare, s-a despărțit de vedetele care aduceau pe Bega ultimele patru trofee puse la bătaie de futsalul românesc la nivel de seniori, Informatica a fost nevoită să apeleze la juniori.

Experiența acumulată în această perioadă în Liga I s-a văzut clar la acest turneu final al Cupei României”, a ținut să precizeze Florin Chirițescu, managerul sportiv al Informaticii.

În finala de la Odorheiu Secuiesc, bănățenii au fost cei care au deschis scorul, prin Gavrilă, după doar 82 de secunde de joc. CSM Târgu Mureș, echipă pregătită de Janoș Kovacs, a egalat însă după doar două minute prin Iszlai. A fost parcă golul care a dezlănțuit formația bănățeană!

Trupa tandemului Daniel Rupa – Valentin Ilaș a turat motoarele la maximum, permițându-și să se relaxeze doar atunci când tabela arăta un liniștitor 5-1. Au marcat Gavrilă (6, 24) și Budai (22, 28).

Iszlai a făcut și el dubla, în minutul 35, dar reușita jucătorului de la CSM Târgu Mureș nu a mai contat.

E un succes care ne bucură și care vine să confirme faptul că ceea ce am spus în ianuarie, atunci când am decis să continuăm în Liga I cu juniori talentați, nu au fost vorbe goale. Finala împotriva celor de la CSM Târgu Mureș nu a fost însă una ușoară. Știam că CSM e o echipă tare, care joacă futsal. În plus, Târgu Mureș a avut și un lot mai numeros, 14 jucători. Noi am avut doar 10 oameni la turneul final de la Odorheiu Secuiesc. E al doilea trofeu câștigat de Informatica la această categorie de vârstă, ceea ce spune multe. Trofeul câștigat joi seară înseamnă enorm pentru tinerii noștri jucători”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Chirițescu.

Iată lotul câștigătoarei Cupei României U19 sezonul 2018 – 2019:

Teodor Lungu – Mihnea Toader, Nicoale Budai, Darius Nastai, Sergiu Gavrilă, Andrei Stănilă, Titel Stanislav, Zabar Kovacs, Andrei Băloi, Denis Dan.

Nu am avut portar de rezervă! Când îl ai în poartă pe „Tedi” nu mai ai nevoie de rezervă! Aș vrea să-l amintesc și pe Andrei Grosu, care nu a făcut deplasarea la Odorhei din cauza unei accidentări, dar și pe gemenii Buhăceanu, care sunt prea mici totuși pentru o asemenea competiție, fiind născuți în 2003”, a mai spus Florin Chirițescu.

Informatica Timișoara a înscris 23 de goluri la Odorhei și a primit doar cinci. Sergiu Gavrilă a fost golgeterul competiției, cu nouă reușite.

Final Eight-ului Cupei României U19 la futsal:

Sferturi de finală marți
Bukovina Vicov – Informatica Timișoara 2-12
West Deva – CSM Târgu Mureș 3-6
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț 5-3
KSE Târgu Secuiesc – CS United Galaţi 6-5 (după lovituri de departajare)

Semifinale
Informatica Timișoara – KSE Târgu Secuiesc 6-1
CSM Târgu Mureș – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 3-1

Finală
joi, 7 martie
Informatica Timișoara – CSM Târgu Mureș 5-2