Luni, 28 mai, în finala competiției, Autobergamo Deva a trecut, scor 5-3, de CS United Galați. Victoria din finala Campionatului Național vine la doar câteva săptămâni după succesul din Cupa României de la Arad, Autobergamo devenind prima formație de juniori care a reușit eventul, Campionat – Cupă!

Așa cum spuneam și înaintea partidei, juniorii noștri pot salva acest sezon și au reușit. Merită toate felicitările noastre”, a spus Doru Popa, președintele și finanțatorul formației din Deva. „Pentru Autobergamo înseamnă mult. Înseamnă o pagină scrisă de acești copii în istoria futsalului din România, pentru că sunt primii care reușesc dubla, Cupă – Campionat! Sunt mândru de ei. Știu că unii dintre ei încă nu realizează ce performanță au reușit! Pentru mine, performanța de azi înseamnă enorm”, a declarat antrenorul Adrian Moț.

În finala mică a Final Eight-ului de la Târgu Secuiesc, gazdele de la KSE au învins Informatica Timișoara cu 5-1 și au încheiat sezonul pe un onorant loc trei.

A fost un turneu reușit, din toate punctele de vedere. Nivelul futsalului juvenil crește de la competiție la competiție, de la an la an, iar asta nu poate decât să ne bucure. Am văzut meciuri foarte bune la Târgu Secuiesc. Mă bucur că cinci din cele opt echipe prezente aici, la turneul final, sunt reprezentante ale prim-divizionarelor. Mai mult, în semifinale am avut juniorii primelor trei clasate la sfârșitul sezonului în Liga I! Asta înseamnă că echipele importante din futsalul românesc pun accent pe creșterea copiilor și a juniorilor. Am observat că la multe echipe antrenori sunt jucători sau foști jucători, cu sute de meciuri în Liga I și pentru echipa națională.

Acești antrenori nu pot fi decât sursă de inspirație pentru cei mici, modele, ceea ce este extraordinar. Experiența lor le este lăsată moștenire acestor juniori. Autobergamo Deva a fost, clar, echipa cea mai bună, cucerind meritat și titlul de campioană a României. Echipa de juniori a clubului din Deva a făcut dubla în contextul în care seniorii au ratat și Cupa și campionatul. Asta înseamnă că Autobergamo Deva are viitor. Organizarea turneului a fost ireproșabilă, gazdele de la Târgui Secuiesc achitându-se exemplar de sarcinile organizării unui asemenea turneu”, a declarat, pentru www.frf.ro, Cristian Vornicu, reprezentantul futsalului în Comitetul Executiv al FRF.

A fost un turneu frumos, în care echipele au impresionat. Deva a învins cei mai tari adversari și merită titlul de campioană. Important este că nivelul a crescut considerabil în ultima perioadă. Am văzut la Târgu Secuiesc jucători mai mult decât promițători, jucători cu reale calități, apți să facă pasul la naționala de juniori, precum și, credeți-mă, și la naționala de seniori. În ceea ce mă privește, faptul că în urma acestui Final Eight am convocat la naționala U19 cinci jucători noi spune totul”, a spus, pentru www.frf.ro, Endre Kacso, antrenorul naționalei României U19.

Lotul echipei de juniori U19 a clubului Autobergamo Deva care a reușit în acest sezon dubla Campionat – Cupa României:

portari: Darius Savu, Lucian Butaș
– jucători în câmp: Bogdan Pieptea, Andrei Vesa, Andrei Grosu, Mihnea Toader, Zabar Kovacs, Robert Bulzan, Andrei Trofin, Luiss Andre Sasse, Vlad Moglan, Vlad Costea, Sergiu Ivan, Sergiu Boglea.

 Rezultatele Final Eight-ului de la Târgu Secuiesc:

Sâmbătă, 26 mai
Informatica Timișoara – Internazionale Vaslui 10-9
United Galați – Pro Tineret Sighișoara, 7-3
KSE Târgu Secuiesc – Dunărea Călărași 11-1
Autobergamo Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 8-4

Duminică, 27 mai
Informatica Timișoara – CS United Galați 5-8
KSE Târgu Secuiesc – Autobergamo Deva 5-9

Luni 28 mai

Finala mică
Informatica Timișoara – KSE Târgu Secuiesc 5-1

Finala mare
CS United Galați – Autobergamo Deva 3-5

Meciurile au fost transmise în direct pe pagina de Facebook Futsal Romania și pe YouTube Futsal Romania.