Formațiile participante în această fază au fost împărțite în patru grupe a câte trei echipe, primele două locuri asigurând prezența în Final Eight, etapă care va avea loc la finalul lunii mai, într-una dintre localitațile care vor avea reprezentante calificate în ultimul act.

Startul s-a dat la Deva, acolo unde își dispută jocurile echipele din Grupa B, Autobergamo Deva, Pro Tineret Sighișoara și CSJ Știința U Craiova. Prima partidă a adus față în față echipa gazdă, Autobergamo, și o alta, Pro Tineret Sighișoara, ce se numără printre pionierii futsalului juvenil din România.
La capătul unui meci foarte spectaculos, Autobergamo s-a impus cu 5-4 (4-2).

A fost un meci nebun! Noi am început slab partida, după doar câteva minute gazdele reușind să înscrie de patru ori! Meciul a început practic de la 4-0 pentru Deva. Băieții și-au revenit din pumni și au marcat de două ori până la pauză. La reluare am reușit să egalăm, iar la 4-4 am ratat câteva oportunități uriașe de a înscrie. Cu un minut și jumătate înainte de final, la o lovitură de la colț, Deva a reușit să marcheze golul victoriei. Pentru a ne asigura un nloc în Final Eight suntem obligați acum să trecem de CSJ Știința U Craiova. Sper să o putem face”, a declarat, pentru www.frf.ro, Sebastian Hajdu, președintele echipei Pro Tineret.

Formația din Sighișoara, pregătită în prezent de Alexandru Lazăr, se numără printre cele mai vechi participante la competițiile rezervate juniorilor în România. „La prima ediție am încheiat pe un onorabil loc trei. Noi ne numărăm printre cei mai vechi participanți la campionatele rezervate juniorilor. Îmi amintesc și acum de prima ediție, la care am participat alături de FK Odorheiu Secuiesc, City’US Târgu Mureș și Spicom Sfântu Gheorghe. Acest campionat al juniorilor e o idee inspirată. Creștem jucători pentru viitorul futsalului românesc, indiferent că vorbim de Liga I sau de Liga a II-a”, a mai spus Sebastian Hajdu. Pro Tineret joacă luni seară cu CSJ Știința U Craiova, victoria fiind obligatorie pentru ardeleni.

Luni, 14 mai, pornește la drum și Grupa C, de la Galați. Urmează Odorheiu Secuiesc, Grupa D, marți, 15 mai, iar joi, 17 mai, vor debuta partidele din Grupa A, găzduite de Viitorul Știinta Craiova.

Iată programul complet al turneelor zonale:

Grupa A

Viitorul Știinta Craiova (gazde)
Informatica Timișoara
Dunărea Călărași

17 mai, ora 17:00 – Viitorul Știința Craiova – Informatica Timișoara
18 mai, ora 12:00 – Informatica Timișoara – Dunărea Călărași
19 mai, ora 09:00 – Viitorul Știința Craiova – Dunărea Calarași

Grupa B

Autobergamo Deva (gazde)
Pro Tineret Sighisoara
CSJ Stiinta U Craiova

13 mai, ora 18:00 – Autobergamo Deva – Pro Tineret Sighișoara 5-4
14 mai, ora 18:00 – Pro Tineret Sighișoara – CSJ Știința U Craiova
15 mai, ora 11:00 – Autobergamo Deva – CSJ Șiința U Craiova

Grupa C

United Galați (gazde)
Internazionale Vaslui
Spicom Sf.Gheorghe

14 mai, ora 16:00 – United Galați – Spicom Sf. Gheorghe
15 mai, ora 16:00 – Internazionale Vaslui – Spicom Sf.Gheorghe
16 mai, ora 16:00 – United Galați – Internazionale Vaslui

Grupa D

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (gazde)
KSE Tg. Secuiesc
CN Nicu Gane Falticeni

15 mai, ora 18:00, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – KSE Tg.Secuiesc
16 mai, ora 11:00, CN Nicu Gane Falticeni – KSE Tg.Secuiesc
17 mai, ora 11:00, Futsal Klub Od.Secuiesc – CN Nicu Gane Falticeni