În primul meci din play-off, cel câştigat cu 4-3 în faţa Informaticii Timişoara, pe lista marcatorilor echipei ieşene CSMS s-a regăsit şi Andrei Despan. Acesta a reuşit să înscrie la chiar primul meci de la revenirea sa la Iaşi, după o pauză de patru luni. În decembrie, atacantul Iaşiului i-a anunţat pe oficialii echipei că şi-a găsit un loc de muncă mai bine plătit în Spania şi că renunţă pentru o vreme la futsal. Acum a revenit, chemat de antrenorul Nelu Stancea, şi vrea să pună umărul la câştigarea Cupei României şi la o clasare cât mai bună în play-off. Primul pas a fost făcut deja, ieşenii reuşind să învingă liderul sezonului regular la Iaşi.

“Antrenorul Nelu Stancea şi preşedintele Ionel Popa m-au sunat şi mi-au propus să revin la echipă pentru play-off şi turneul final al Cupei României. Mă bucur foarte mult că am reuşit să înscriu la revenirea mea la Iaşi, dar cel mai mult mă bucură victoria. Sincer să fiu, puţini se gândeau că putem bate Timişoara, dar iată că am reuşit acest lucru. După această victorie, este normal să ne gândim la un rezultat pozitiv şi la Timişoara. Sperăm să câştigăm unul din cele două meciuri”
, a declarat Andrei Despan.

Acesta spune că Iaşiul îşi propune să ajungă în finala Cupei României şi să o câştige. "Avem ambiţii mari şi în Cupă, ne dorim calificarea în finală şi, de ce nu, să o câştigăm. Ar fi o performanţă pentru noi. Sperăm să organizăm la Iaşi turneul final, am avea o şansă în plus cu publicul de partea noastră”, a adăugat Despan.

A lucrat într-o fabrică în Spania

Alături de Despan a revenit din Spania la echipa ieşeană şi ibericul Jodas Vives Antoni “Toni”. Cei doi au jucat fotbal în ultimele două luni la o echipă de liga a patra de futsal din Barcelona: Platense segur de calafell. Cum de aici nu încasa niciun ban, Despan s-a angajat la o fabrică de măsline, pentru a se putea întreţine.

“M-am antrenat o perioadă cu o echipă de ligă secundă, dar în ultimele două luni am jucat în liga a patra. Am muncit într-o fabrică, iar futsal jucam pentru a mă menţine în formă, fără să primesc vreun ban. Marţea şi joia aveam antrenamente, iar sâmbăta meci”, povesteşte jucătorul lui CSMS Iaşi, care admite că i-a fost foarte greu să facă faţă: “Este multă muncă fizică în fabrică, îţi rupi spatele. Era şi foarte obositor dimineaţa la muncă şi seara la antrenament”.

NARCIS POHOAȚĂ (IAŞI)